Αλιευτικό σκάφος συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο ηλικίας μόλις 2 εβδομάδων… 8 μέλη του πληρώματος αγνοούνται

Το δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμού καυσίμων «PEARL KENZO», συγκρούστηκε με ένα κινεζικό αλιευτικό σκάφος, με αποτέλεσμα οκτώ μέλη του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους να αγνοούνται.

Το περιστατικό συνέβη στις 26 Δεκεμβρίου, καθώς το δεξαμενόπλοιο βρισκόταν εν πλω με προορισμό το Zhoushan. Η σύγκρουση σημειώθηκε γύρω στις 12:08 μ.μ. τοπική ώρα κοντά στο Chengshan Jiao στην Κίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο δεν μετέφερε φορτίο και δεν έχει αναφερθεί κάποια διαρροή καυσίμου στη θάλασσα.

Το PEARL KENZO, μεταφορικής ικανότητας 7.999 dwt κατασκευάστηκε από την Jinglu Shipbuilding στην Κίνα για τη εταιρεία με έδρα την Σιγκαπούρη Consort. Έχει μήκος 115 μέτρα και έχει αναφερθεί και μέγιστη ταχύτητα 12 κόμβους. Η τελετή ονομασίας και παράδοση του πλοίου πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου.

Μετά το ατύχημα, η China Maritime Safety Administration ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Ειδοποίησαν τη Ναυτιλιακή Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) ότι το αλιευτικό βυθίστηκε στο σημείο της σύγκρουσης, με αποτέλεσμα οκτώ μέλη του πληρώματος να είναι αγνοούμενοι. Το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν τραυματίστηκε.

Κινέζοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμων παραμένει αγκυροβολημένο στο Qingdao στη βόρεια Κίνα, ενώ οι έρευνες για το περιστατικό συνεχίζονται.

Διαβάστε ακόμα