Αλιευτικό σκάφος που συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο διένυσε 80 μίλια χωρίς την πλώρη του! (Video)

Την Τρίτη, το πλήρωμα ενός ταϊβανέζικου αλιευτικού σκάφους έχασε την πλώρη του μετά από σύγκρουση με ένα φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά των Φιλιππίνων – και στη συνέχεια κατάφερε να πλεύσει στην κυριολεξία χωρίς την πλώρη του!

Περίπου στις 21:00 τοπική ώρα το βράδυ της Τρίτης, το ταϊβανέζικο αλιευτικό σκάφος Sheng Feng 12 ψάρευε περίπου 80 ναυτικά μίλια από την ακτή του Candon, Ilocos Sur, στο βορειοδυτικό άκρο της Luzon. Το Sheng Feng συγκρούστηκε με ένα πλοίο, το οποίο πιστεύεται ότι ήταν ένα φορτηγό πλοίο υπό σημαία Μπαγκλαντές που κατευθυνόταν προς την Ινδονησία.

Η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων έστειλε το περιπολικό σκάφος BRP Malapascua για να βοηθήσει το σχεδόν κατεστραμμένο αλιευτικό σκάφος. Κατά την άφιξη, διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί σοβαρή ζημιά στο μπροστινό τμήμα του και χρειαζόταν φορητές αντλίες για την απάντληση των υδάτων.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε από την ακτοφυλακή των Φιλιππίνων, δείχνει ότι το αλιευτικό σκάφος μήκους 18 μέτρων να έχει χάσει ολόκληρη την πλώρη του!

Η ναυσιπλοΐα και πλευστότητα ενός πλοίου ή σκάφους μετά από τέτοια ζημιά θα μπορούσε να είναι δυνατή για ένα πολεμικό πλοίο το οποίο είναι χωρισμένοι σε διαμερίσματα αλλά είναι δύσκολο και σπάνιο για ένα εμπορικό πλοίο ή ένα αλιευτικό σκάφος.

Η ακτοφυλακή συνέστησε το Sheng Feng να κατευθυνθεί προς το πλησιέστερο λιμάνι των Φιλιππίνων για επισκευές. Στις 1000 η ώρα την Τετάρτη, βρισκόταν περίπου 10 ναυτικά μίλια από το Ilocos Sur, δείχνοντας ότι είχε διανύσει μεγάλη απόσταση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε ακόμα