Άλλο ένα Post-Panamax παραδόθηκε στην Diana Shipping


Η ελληνική ναυτιλιακή Diana Shipping μόλις παρέλαβε το m/v Electra, ένα τύπου Post-Panamax πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, το οποίο η εταιρεία αγόρασε τον Απρίλιο του 2017.

Το χωρητικότητας 87,150 dwt πλοίο που είχε προηγούμενη ονομασία Grain May, κατασκευάστηκε το 2013 από την κινέζικη Hudong Zhonghua, και η αξία του εκτιμάται σε 18,7 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της VesselsValue.

Το πλοίο αγοράστηκε με συναλλαγή en bloc από την αμερικανική εταιρεία Foremost Maritime Corporation.

Το πρώτο πλοίο από την συγκεκριμένη παρτίδα έχει ήδη ενταχθεί στον στόλο της ελεγχόμενης από τον Συμεών Παληό εταιρείας νωρίτερα τον Μάιο. Μετονομαζόενο σε m/v Phaidra, το κατασκευής 2013 επίσης Post-Panamax πλοίο ήταν παλαιότερα γνωστό ως Soya May.

Επίσης, τον Απρίλιο, η Diana Shipping αγόρασε ένα φορτηγό πλοίο τύπου Kamsarmax από την Thenamaris, το οποίο της παραδόηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Με το τελευταίο της απόκτημα ο στόλος της Diana Shipping φθάνει τα 51 πλοία ξηρού φορτίου χύδην, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται 4 πλοία Newcastlemax, 14 Capesize, 5 Post-Panamax, 5 Kamsarmax και 23 πλοία τύπου Panamax. Ως εκ τούτου, η συνολική μεταφορική ικανότητα του στόλου του Έλληνα πλοιοκτήτη είναι περίπου 5,9 εκατομμύρια dwt με μέσο όρο ηλικίας τα 7,83 έτη.

Διαβάστε ακόμα