Ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων για την πυρκαγιά στο High Speed 5

purkagia_highspeed_5
Φωτό:Giannis Lyb.

Σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και Μαγείρων τονίζουν:

Μακρύς είναι ο κατάλογος των θυμάτων από ναυτεργάτες και άλλους εργαζόμενους, στο βωμό της κερδοφορίας του εφοπλιστικού μινώταυρου.

Σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «HIGHSPEED V», στον επισκευαστικό μώλο της Δραπετσώνας, στην προσπάθεια καταπολέμησης της πυρκαγιάς εγκλωβίστηκε και βρήκε τραγικό θάνατο ο Ηλεκτρολόγος του πλοίου.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και η ναυτιλιακή εταιρεία HELLENIC SEAWAYS, αρνούνται να δώσουν στην δημοσιότητα την λίστα του πληρώματος (crew list), δυσχεραίνοντας την προσπάθεια για την ανεύρεση και ταυτοποίηση των μελών του πληρώματος.

Τεράστιες οι ευθύνες του ΥΝΑ και των εφοπλιστών για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, ενώ γίνονται ακόμα βαρύτερες οι ευθύνες τους γιατί από το τραγικό γεγονός του «NORMAN ATLANTIC» και σε άλλα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καμία έκθεση συμβάντων δεν έχει δοθεί, κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί για να συγκαλύπτουν την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου.

Οι ναυτεργάτες, το εργατικό κίνημα, επιβάλλεται να οργανωθούν και να αγωνιστούν για συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την βαρβαρότητα του κεφαλαίου.

Να απομονωθούν οι Κασσάνδρες που αναγορεύουν την κερδοφορία του κεφαλαίου ως ύψιστο νόμο, σε βάρος της προστασίας των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.

Διαβάστε ακόμα