Ανάμεσα στα κορυφαία νηολόγια η Ελλάδα

Για μια ακόμη χρονιά, το ελληνικό νηολόγιο διακρίνεται για την ποιότητα των πλοίων που το απαρτίζουν.

Η Επιτροπή του Paris MoU δημοσιεύει, σε ετήσια βάση, τις λίστες που κατατάσσουν τις σημαίες κρατών με βάση την ποιότητα τους. Οι 3 λίστες (Λευκή, Γκρι και Μαύρη) κατατάσσουν τα νηολόγια, με βάση τον αριθμό των επιθεωρήσεων και των κρατήσεων των πλοίων τους που έχουν πραγματοποιηθεί σε διάστημα τριών ετών (2019-2021).

Το ελληνικό νηολόγιο βρέθηκε για μια ακόμη φορά στην Λευκή λίστα, κατακτώντας την 6η θέση, συγκριτικά με την 7η θέση στην οποία βρισκόταν πέρσι.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στις υψηλότερες θέσεις των εθνικών νηολογίων, καταδεικνύοντας τις υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές των πλοίων που φέρουν την ελληνική σημαία. Υπενθυμίζεται ότι η υψηλότερη κατάταξη συνεπάγεται και λιγότερους ελέγχους κατά τον ελλιμενισμό των πλοίων.

Στην επικαιροποιημένη Λευκή λίστα βρίσκονται ακόμη η Κύπρος, ο Παναμάς, οι Νήσοι Μάρσαλ, η Λιβερία, οι Μπαχάμες, το Ιsle of Man (UK), το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Δανία, η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, το Βέλγιο, η Κίνα, η Μάλτα, η Ιαπωνία, η Κροατία, η Τουρκία κ.ά.

Διαβάστε ακόμα