Αναβάθμιση μεγέθους για 6 κοντέινερσιπ της CMA CGM

cma_cgm_anavathmisi_megethous_

Η εταιρεία CMA CGM επιβεβαίωσε την αναβάθμιση του μεγέθους έξι νέων κοντέινερσιπ. Τα πλοία αυτή τη στιγμή είναι υπό κατασκευή σε ναυπηγεία της Νότιας Κορέας και της Κίνας. Η χωρητικότητά τους θα αναβαθμιστεί από 12.600 TEU σε 17.700 TEU.

Σύμφωνα με την Lloyd List, η είδηση ανακοινώθηκε από τον Michel Sirat, επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της CMA CGM, που δήλωσε κατά λέξη: “Το μέγεθος είναι όλο και πιο σημαντικό στον τομέα αυτό”.

Η συγκεκριμένη είδηση ήρθε να επισφραγίσει συνεχόμενους μήνες κερδοφορίας, κατά τους οποίους αναμενόταν από την εταιρεία να επενδύσει σε μέγα-πλοία για να συμβαδίσει με τη Maersk και MSC, τους υπόλοιπους δύο εταίρους στην κοινοπραξία P3.

Τρία από τα πλοία που θα αναβαθμιστούν κατασκευάζονται από την Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding. Έχουν ήδη αναβαθμιστεί από τα 12.600 TEU στα 16.000 TEU. Τα άλλα τρία είναι υπό κατασκευή από την Samsung Heavy Industries με την αρχική παραγγελία να προβλέπει χωρητικότητα 12.600 TEU.

Τον περασμένο Ιούλιο, η CMA CGM υπέγραψε σύμβαση για μακροχρόνια ναύλωση γυμνού πλοίου για τρία κοντέινερσιπ χωρητικότητας 16.000 TEU. Τα πλοία ήταν παραγγελία από την CSSC Shipping Hong Kong, μια θυγατρική της China State Shipbuilding Corp.

Σύμφωνα με τον Michel Sirat, η CMA CGM αναμένει ότι η αγορά θα παραμείνει υπό πίεση λόγω της συνεχής ανισορροπίας μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης. Η εταιρεία οπότε θα επικεντρωθεί στις ταχέως αναπτυσσόμενες περιοχές (Αφρική, για παράδειγμα), θα αναπτύξει λιμενικές υποδομές και θα δρομολογήσει νέες υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμα