Αναβάθμιση στο σύστημα πρόωσης της MAN για μείωση κατανάλωσης και εκπομπών καυσίμων (video)

Η Νορβηγική εταιρία Odfjell είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις χημικών τάνκερ στον κόσμο και σκοπεύει να παραμείνει σ’ αυτήν την θέση, αναπτύσσοντας ένα νέο project από κοινού με την MAN Diesel & Turbo, το οποίο πρόκειται να πιστοποιηθεί από το Νορβηγικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Έρευνας και την Rightship.

H Odjfell και η MAN Diesel & Turbo συνεργάζονται στενά ώστε να αναβαθμίσουν το σύστημα πρόωσης 19 πλοίων του στόλου τους. Το σύστημα πρόωσης αναβαθμίζεται μέσω ενός συνδυασμού της προπέλας MAN Alpha Kappel και του πηδαλίου και κώνου ρύγχους MAN Alpha. Ο περιορισμός του ισχύος του κινητήρα (EPL) και η αλλαγή του λόγου περιστροφής (gear ratio) του συστήματος power take out (PTO) για την αξονική γεννήτρια αποτελούν επίσης τμήμα της αναβάθμισης.

Το αποτέλεσμα της αναβάθμισης είναι η εξοικονόμηση καυσίμων πάνω από 20%. Ως αποτέλεσμα της βελτιωμένης ενεργειακής απόδοσης, τα πλοία μεταφέρθηκαν από την ενεργειακή κλάση D στην A, την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση του ενεργειακής περιβαλλοντικής κλίμακας GHG της Rightship.

Παρακολουθήστε το σχετικό video:

Διαβάστε ακόμα