Αναβλήθηκε λόγω καιρού η επιχείρηση ανάσυρσης του Sewol

Rescue workers operate near floats where the capsized passenger ship "Sewol" sank, during the rescue operation as a giant offshore crane, which will take part in the rescue operation, is seen in the background in the sea off Jindo April 19, 2014. Divers searching for survivors of a capsized South Korean ferry saw three bodies floating through a window of a passenger cabin on Saturday but were unable to retrieve them, the coastguard said, hours after the ship's captain was arrested. REUTERS/Issei Kato (SOUTH KOREA - Tags: DISASTER MARITIME)

Τα υψηλά κύματα ανάγκασαν τα πληρώματα διάσωσης να αναβάλλουν την επιχείρηση ανάσυρσης του βυθισμένου πλοίου Sewol στη Νότια Κορέα για αργότερα αυτό το μήνα.

Η ανάσυρση του πλοίου ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής, αλλά μέχρι και την Δευτέρα τα υψηλά κύματα και ο άνεμος ανάγκασαν την αναστολή των εργασιών πριν από την τοποθέτηση δόκων για την ανύψωση του πλοίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ωκεανών και Αλιείας της Νότιας Κορέας, οι διασώστες ήταν σε θέση να ανυψώσουν το πρωραίο τμήμα από το βυθό της θάλασσας κατά μερικά μέτρα, αλλά το ανεβοκατέβασμα από τα κύματα είχε ως αποτέλεσμα να αποκοπούν τα σχοινιά πρόσδεσης από το ναυάγιο, αναγκάζοντας σε αναβολή της επιχείρησης.

Το υπουργείο δήλωσε ότι η άρση των εργασιών θα μπορούσε να αναβληθεί το πολύ για 10 ημέρες.

Το επιβατηγό πλοίο Sewol βυθίστηκε στα ανοικτά της νήσου Jindo της Νότιας Κορέας στις 16 Απριλίου του 2014, σκοτώνοντας 304 άτομα, κυρίως μαθητές γυμνασίου που βρίσκονταν σε εκδρομή, στη χειρότερη θαλάσσια καταστροφή της Νότιας Κορέας εδώ και δεκαετίες.

Το σχέδιο διάσωσης διεξάγεται από μια κοινοπραξία με επικεφαλής την Shanghai Salvage, στην οποία ανατέθηκε το αξίας 74 εκατ. δολαρίων έργο τον Αύγουστο του 2015. Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να δείτε τα γενικά χαρακτηριστικά της σχεδιαζόμενης επιχείρησης:

sewol_lifting2

Το πρότζεκτ έχει ως σκοπό το πλοίο, που βρίσκεται σε βάθος 44 μέτρων, να ανυψωθεί μερικώς με τη χρήση αερόσακων και να μεταφερθεί μετά πάνω σε χαλύβδινες δοκούς ανύψωσης, που θα τραβηχτούν στην επιφάνεια από ένα γερανό. Οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι το πλοίο μπορεί να αρθεί στην επιφάνεια σε ένα κομμάτι ολόκληρο, αντί να κοπεί στα δυο και να σηκωθεί.

Ο σχεδιασμός αυτός έχει να κάνει και με το γεγονός ότι τα πτώματα εννέα θυμάτων δεν έχουν ακόμη βρεθεί. Η επιχείρηση ανάσυρσης ολόκληρου του πλοίου οπότε θέλει να βοηθήσει ώστε σε περίπτωση που τα απομεινάρια των αγνοουμένων βρίσκονται μέσα στο ναυάγιο να αποδοθούν στους συγγενείς τους.

Οι εργασίες ανύψωσης αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι.

Όλες οι ειδήσεις για το Sewol εδώ

Διαβάστε ακόμα