Πειραιάς
34°C

Αναχώρησε το αντιτορπιλικό USS Porter από το λιμάνι του Πειραιά [βίντεο]

Δημοσιεύθηκε στις

16/08/2017

από

Φωτο:http://www.pireaspiraeus.com

Απο τον Πειραιά αναχώρησε σήμερα το μεσημερι το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ USS Porter DDG 78 αφου πραγματοποιήσε εθιμοτυπική επίσκεψη στο λιμάνι μας για 4 μέρες

Το εν λόγω αντιτορπιλικό είναι απο τα πρώτα κλάσης Arleigh Burke που ναυπηγήθηκαν, με το συγκεκριμένο να έχει κατασκευαστεί το 1997 στα Inglass Shipbuilding και να αποτελεί μέρος του στόλου απο το 1999. Έχει πάρει το ονομα του απο τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού ,πατέρα και υιό David και David Dixon Porter,οι οποίοι αμφότεροι έζησαν τον 19ο αιώνα.

Έχει μήκος 154 μέτρα ,πλάτος 20 και βύθισμα 9.4 . Έχει 4 τουρμπίνες General Electric LM 2500-30 συνολικής ισχύος 100.000 ιππων που του δίνουν δυνατότητα να πλέει με ταχύτητα πάνω απο 30 κόμβους.Το πληρωμα του αποτελείται απο 271 αξιωματικούς και υπαξιωματικους.

Δείτε την αναχώρηση του μέσα απο το φακό του pireaspiraeus.com

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
34°C