Ανεπίτρεπτο “χτύπημα” στην αξιοπρέπεια περήφανων Ελλήνων ναυτεργατών

theofilos_nel_lines_

Μέχρι πριν λίγες μέρες, δεν είχαν ούτε ρεύμα. Παγωνιά και απελπισία. Μεσολάβησαν τα σωματεία και τώρα έχουν πετρέλαιο, τα τρία πλοία. Ως πότε όμως ;
Nel lines. Η εταιρεία, που αποδεικνύεται πως έφθασε στο σημείο να “βασανίζει” τα πληρώματα της.
“Θεόφιλος”.”European Express”.”Ακουα Τζούελ”. 115 ναυτεργάτες , με ένα πιάτο φαΐ, χωρίς τσιγάρα, χωρίς ούτε ένα ευρώ στην τσέπη να το πάνε στις οικογένειες τους….

Όλοι δουλεύουν κάθε μέρα από τις 8 το πρωί έως το απόγευμα στα πλοία στον Ν.Μώλο Δραπετσώνας, όπου, όπως μας κατήγγειλε, σήμερα, ένας ναυτικός, έχει σταματήσει πλέον κάθε επισκευή.

Ορισμένοι από επαρχίες αδυνατούν να πάνε σπίτια τους.Στους δικούς τους. Κοιμούνται στα πλοία.
Νοιώθουν μεγάλη απογοήτευση και θλίψη. Ρεφενέ στα άλλα πλοία ή μεταξύ τους για ένα ευρώ.Και ένα τσιγάρο!!!!
Υπάρχουν ναυτεργάτες που τους οφείλει η εταιρεία 25.000 ευρώ.8-9 μηνιάτικα.Η κατάσταση είναι τραγική.

Ο απλήρωτος ναυτεργάτης καταγγέλλει στο peiratiko reportaz:
“Δεν μας δίνουν σημασία. Πήγαμε στον υπουργό , οποίος φαίνεται πολύ καλός άνθρωπος, αλλά κι αυτός δεν μας έδωσε κάποια λύση. Να τους ’49δεσμεύσουν τα χρήματα από τις επιδοτήσεις να μας ξοφλήσουν. Δεν φεύγουν κάποιοι, αν και έχουν βρει αλλού δουλειά, περιμένοντας τα χρήματά τους. Τα δουλέψαμε. Υπάρχει ναυτικός, που έρχεται κάθε πρωί από την Νίκαια με τα πόδια στο πλοίο, στον Ν.Μώλο Δραπετσώνας , γιατί δεν έχει ο΄τε ένα ευρώ στην τσέπη και δουλεύει από τις 8 το πρωί μέχρι το απόγευμα. Τα παιδιά του όμως πεινάνε. Η λέξη αυτή τα λέει όλα. Εξαθλίωση οικογενειών. Κομμένο ρεύμα στο σπίτι. Απλήρωτα νοίκια. Απειλή έξωσης. Τα χρέη τρέχουν. Εμείς εδώ τρώμε ένα πιάτο φαΐ- πρέπει να τους χρωστάμε και υποχρέωση για αυτό;- αλλά τα παιδιά μας δεν έχουν να φάνε. Τι θα απογίνουμε; Ζητάμε βοήθεια. Το μόνο, που μας λένε είναι πως δεν έχουν λεφτά. Εμείς τι φταίμε; Ναυτικοί, ορισμένοι από το 1970 και το 2015 μέσα στο λιμάνι της Δραπετσώνας δεν έχουν ούτε ένα τσιγάρο να καπνίσουν….Τραγωδία μεγάλη!!!
Φωνάζουμε….ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!7*
Δεν μπορούμε νά κάνουμε κάτι. Δεν μας δίνουν μια λύση. Κι αυτό μας τρελαίνει. Απόγνωση.Γράψτε το αυτό.ΑΠΟΓΝΩΣΗ!!!!

Πόπη Χριστοδουλίδου
peiratikoreportaz.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα