Άνοιξε το πρώτο Κέντρο Πιστοποίησης «Πράσινων» Πλοίων

d42e814ecacea279fe06ec28d03d50b5

Το πρώτο στον κόσμο Κέντρο Ελέγχου και Πιστοποίησης Εξοπλισμού “Πράσινων” πλοίων (Green-ship Equipment Test Certification Center) άνοιξε επίσημα το Gunsan, Jeonbuk από την Korean Register, μέλους της Διεθνούς Ένωσης Νηογνωμόνων (IACS).

Η Korean Register θα διαχειρίζεται τη μεγάλου μεγέθους εγκατάσταση με εκτιμώμενη αξία 30 δισ ουόν (29,4 εκατ. δολάρια), όπου ο εξοπλισμός των φιλικών προς το περιβάλλον “πράσινων” πλοίων θα δοκιμάζεται, θα αξιολογείται και θα πιστοποιείται.

Το κέντρο κατασκευάστηκε με την πλήρη υποστήριξη του Υπουργείου Ωκεανών και Αλιείας της Κορέας και τις κυβερνήσεις της πόλης Γκουνσάν (Gunsan Cit) και της επαρχίας Τζεολαμπούκ (Jeollabuk).

Επιπλέον, στο κέντρο πιστοποίησης θα διεξαχθούν έργα έρευνας και ανάπτυξης (R&D), σε συνεργασία με κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού που σχετίζονται με την τεχνολογία των φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων. Τα έργα αυτά θα είναι επωφελή για τη δοκιμή και την πιστοποίηση των επιχειρήσεων στην Κορέα, πέρα από τις σχετικές με αυτά επιχειρησιακές υπηρεσίες.

Με το να εργάζεται για τη διεθνή τυποποίηση των φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων, το Κορεάτικο Κέντρο Πιστοποίησης θα ανταποκριθεί και θα καλύψει τις απαιτήσεις του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) σχετικά με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη θαλάσσια ρύπανση.

Οι προσδοκίες για το νέο κέντρο είναι ότι θα αρχίσει να λειτουργεί ως ένα διεθνές κέντρο για φιλικά προς το περιβάλλον πλοία, όταν το νέο σύστημα πιστοποίησης για τις τεχνολογίες “πράσινων” πλοίων εισαχθεί και θεσμοποιηθεί.

Μέρος της διαδικασίας πιστοποίησης του κέντρου θα είναι η δοκιμή και αξιολόγηση του βασικού εξοπλισμού και των μηχανών ενός “πράσινου” πλοίου, σε συνδυασμό με τις τεχνικές υπηρεσίες για τη λειτουργία τους. Μεταξύ αυτών είναι: δοκιμή, αξιολόγηση και ανάλυση των κινητήρων ντίζελ, ακριβή μέτρηση και ανάλυση της καύσης του πλοίου και των εκπομπών του, αξιολόγηση και έλεγχος της κατανάλωσης καυσίμων, διάβρωση υλικών και αντιδιαβρωτικά, ανάλυση και αξιολόγηση του θερμικού ελέγχου, υβριδικές λειτουργίες και συστήματα υγρών εφαρμογών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KR, Δρ. BS Park, σχολίασε το άνοιγμα του νέου διεθνούς κέντρου πιστοποίησης:

“Το κέντρο αυτό δημιουργήθηκε για να παρέχει στους πελάτες μας ολιστικές υπηρεσίες σχετικές με τεχνικές συμβουλές, τη μηχανική και την πιστοποίηση. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε το πρώτο κέντρο παγκοσμίως που θα προσφέρει μια ενιαία υπηρεσία για τον έλεγχο και την πιστοποίηση των εξαρτημάτων και των μηχανών ‘πράσινων’ πλοίων σε ένα μόνο μέρος. Το κέντρο μας είναι εξοπλισμένο με τις απαιτούμενες υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις και την τεχνολογία για δοκιμή, αξιολόγηση και πιστοποίηση. Ως φορέας παροχής κανόνων, η KR προσφέρει όχι μόνο ακριβείς τεχνικές υπηρεσίες, αλλά επίσης βοηθά τους πελάτες να επιτύχουν οικονομική αποδοτικότητα. Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα που η KR δεν περιορίζεται στην αξιολόγηση και είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η νέα μονάδα θα βοηθήσει τους πελάτες μας να αυξήσουν την τεχνική τους ποιότητα η οποία, με τη σειρά της θα έχει θετικές συνέπειες στη ναυτιλιακή βιομηχανία συνολικά”.

Διαβάστε ακόμα