Αντιμέτωπος με μήνυση στις Νήσους Μάρσαλ ο Οικονόμου

Μπλεξίματα ξανά με το νόμο φέρεται να έχει η DryShips του Γ. Οικονόμου, που τους ασκήθηκε αγωγή για παραβιάσεις εμπιστευτικών καθηκόντων, άδικο πλουτισμό και σύγκρουσης συμφερόντων.

Με την μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του στο Ανώτατο Δικαστήριο των Νήσων Μάρσαλ, ο ενάγων ζητά, μεταξύ άλλων, επιβολή προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων και την έκδοση προκαταρκτικής εντολής για την αναστολή περαιτέρω εκδόσεων κοινών μετοχών της εταιρείας σε τιμή ανά μετοχή χαμηλότερη από αυτήν που ορίζει ο μηνυτής.

Επιπλέον η ελληνική ναυτιλιακή ενημέρωσε ότι ο ενάγων, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή ζητά, αποζημίωση για οικονομικές και ηθικές βλάβες που αναφέρονται στην καταγγελία.

Από την πλευρά της, η DryShips κάνει λόγο για αστήρικτες κατηγορίες και θεωρεί την προκαταρκτική διαταγή για την αναστολή περαιτέρω εκδόσεων κοινών μετοχών κάτω από μια ορισμένη τιμή ως «άνευ αξίας».

Αφού προχωρήσει στην επανεξέταση της καταγγελίας και των ασφαλιστικών μέτρων, η εταιρεία κινείται σε κατεύθυνση να υπερασπιστεί την αθωότητά της “σθεναρά”.

Διαβάστε επίσης: Η DryShips παρέλαβε το πρώτο της VLGC που προορίζεται για πενταετή ναύλωση

Διαβάστε ακόμα