ΒΙΝΤΕΟ: Ένας άντρας πήδηξε στο νερό από μία μικρή βάρκα για να γλιτώσει την τελευταία στιγμή την από το 400 μέτρων πλοίο μεταφοράς κοντέινερ!

Μία μικρή βάρκα γλίτωσε την τελευταία στιγμή στο να χτυπηθεί από το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Hapag-Lloyd κοντά στο Σαουθάμπτον του Ηνωμένου Βασιλείου την Κυριακή.

Το πρωί της Κυριακής, ένας άνδρας με μια λαστιχένια λέμβο μήκους 4,8 μέτρων είχε πάει μία βόλτα στο Southampton Water όταν βρέθηκε στην πορεία του ποίου Al Zubara. Το μεγάλο πλοίο σε αυτό το σημείο ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξει πορεία.

Ο άντρας στην βάρκα προσπάθησε να ξεκινήσει την μηχανή του χωρίς όμως να τα καταφέρει, αναγκάζοντας τον να πηδήξει στο νερό και να κολυμπήσει μακριά από την πορεία του πλοίου καθώς αυτό πλησίαζε!

Το πλοίο εν τέλει πέρασε «ξυστά» από την βάρκα και δεν συγκρούστηκε μαζί της, την στιγμή που ο άντρας συνέχιζε να κολυμπάει μακριά.

Μια άλλη βάρκα που βρισκόταν κοντά ανέσυρε τον άνδρα με ασφάλεια από το νερό και ένα διερχόμενο ferry έμεινε δίπλα για να διασφαλίσει τη διάσωσή του.

Το Al Zubara είναι ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 20.000 TEU που παραδόθηκε για την UASC το 2015. Η UASC και η Hapag-Lloyd ολοκλήρωσαν τη συγχώνευση το 2017 και το πλοίο τώρα είναι βαμένο τα χρώματα της Hapag-Lloyd.

Διαβάστε ακόμα