Απαγωγή από πειρατές στην δυτική Αφρική έληξε αισίως

Εκτός κινδύνου βρίσκεται από την Τρίτη 16 Ιανουαρίου το 22μελές πλήρωμα του τάνκερ MT Barrett που είχε απαχθεί από πειρατές στις 10 Ιανουαρίου.

Η Βρεττανική εταιρία Union Maritime, σύμφωνα με ανακοίνωση της στις 17 Ιανουαρίου, έχασε κάθε επαφή με το πλοίο και το πλήρωμα στις 10 Ιανουαρίου το πρωί. Η φύση του συμβάντος δεν έγινε σαφής παρά στις 12 Ιανουαρίου που οι απαγωγείς ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με την εταιρία.

Η ναυτιλιακή εταιρία τελικά επιβεβαίωσε πως το πλήρωμα γύρισε με ασφάλεια στο Lagos της Νιγηρίας την Τρίτη 16 Ιανουαρίου. “Εκτιμάμε ειλικρινά την υποστήριξη και τις προσπάθειες όσων συμμετείχαν, συμπεριλαμβανομένων των αρχών του Benin, του Togo, της Νιγηρίας και της Ινδίας” δήλωσε η Union Maritime αναφερόμενη στην επίλυση του περιστατικού. “Τώρα επικεντρωνόμαστε στην υποστήριξη του πληρώματος και των οικογενειών” πρόσθεσε.

Το MT Barrett, κατασκευής 2005 και χωρητικότητας 11.999 dwt είναι νηολογημένο στα νησιά Μάρσαλ και βρισκόταν αγκυροβολημένο κοντά στο Benin όταν έγινε το περιστατικό. Η εταιρία χρησιμοποιεί συχνά τα λιμάνια της περιοχής και έχει ιδιαίτερα αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας: “Η ασφάλεια όλων των πληρωμάτων μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Λειτουργούμε με αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, με τα πληρώματα να ασκούνται συστηματικά σε όλες τις διαδικασίες επείγοντος”.

Παρά τις προσπάθειες των αρχών να κάμψουν τις επιθέσεις πειρατών, είναι σύνηθες να γίνονται στόχος πλοία στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αφρικής.

Διαβάστε ακόμα