Απίστευτο ψέμα στις λιμενικές αρχές: Απαγορεύτηκε η είσοδος δεξαμενόπλοιου σε όλη την περιοχή του Paris MoU

Απαγορεύτηκε η είσοδο του υπό σημαία Παλάου δεξαμενόπλοιο «Arina 1» σε οποιοδήποτε λιμάνι και αγκυροβόλιο στην περιοχή του ΜΣ του Παρισιού (Paris MoU).

Σύμφωνα με το Paris MoU, το πλοίο «Arina 1» τέθηκε υπό κράτηση στο λιμάνι του Κιέλου στη Γερμανία στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 και απέπλευσε από αυτό στις 19 Δεκεμβρίου 2023, μετά την συμφωνία με τις λιμενικές αρχές ότι θα κατευθύνει σε ναυπηγείο στο Ντουμπάι για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες επισκευές.

Το πλοίου ουδέποτε κατευθύνθηκε στο ναυπηγείο, επομένως, σύμφωνα με τις διατάξεις του τμήματος 4 του Μνημονίου του Παρισιού, το άρθρο 16 της Οδηγίας 2009/16/ΕΚ του Συμβουλίου της ΕΕ, θα απαγορεύεται στο πλοίο η περαιτέρω πρόσβαση σε οποιοδήποτε λιμάνι και αγκυροβόλιο στην περιοχή του ΜΣ του Παρισιού.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Μνημονίου Συνεργασίας του Παρισιού, το πλοίο κατασκευής 2003 χωρητικότητας 46157 t dwt απέτυχε να καταπλεύσει στο υποδεικνυόμενο ναυπηγείο επισκευής. Η αρχή απαγόρευσης είναι η Γερμανία και η ημερομηνία απαγόρευσης είναι η 26η Ιανουαρίου 2024.

Διαβάστε ακόμα