Απαγόρευση εισόδου σε Αυστραλιανά ύδατα για 90 μέρες επέβαλε η AMSA σε πλοίο της MSC

Η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA) απαγόρευσε την είσοδο του containership υπό σημαία Λιβερίας και χωρητικότητα 1732 TEU, “MSC KYMEA II”, σε αυστραλιανά λιμάνια για 90 ημέρες, λόγω πολύμηνων χαμηλών επιδόσεων και κρίσιμων προβλημάτων συντήρησης από την διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου MSC Shipmanagement.

Η AMSA εξέδωσε ειδοποίηση “άρνησης πρόσβασης” του MSC KYMEA II μετά από επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε σε αυτό, η οποία αποκάλυψε 21 ελλείψεις, συμπεριλαμβανομένων των ελαττωματικών συστημάτων πυρασφάλειας, επικίνδυνα αποθηκευμένων εύφλεκτων υλικών, ελαττωματικού συστήματος διεύθυνσης σωστικών λέμβων ελεύθερης πτώσης και πολλαπλών διαβρωμένων ή ελλειπόντων αλυσίδων ασφαλείας κιγκλιδωμάτων που χρησιμοποιούνται για την προστασία των λιμενεργατών από πτώση κατά την πρόσδεση φορτίου.

Ένα ακόμη πλοίο που διαχειρίζεται η MSC βρέθηκε με διαβρωμένο τον σωλήνα αέρα της δεξαμενής καυσίμου-πετρελαίου όταν επιθεωρήθηκε από την AMSA πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, έγινε προσπάθεια να καλυφθεί η ζημιά τυλίγοντας το διαβρωμένο τμήμα με καμβά και βάφοντάς το.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η AMSA έχει θέσει υπό κράτηση εννέα πλοία της MSC, εκ των οποίων πέντε μόνο το 2023. Ως επί το πλείστον κρατήθηκαν λόγω επανειλημμένων πρακτικών ελλειπής συντήρησης. Ο εκτελεστικός διευθυντής επιχειρήσεων της AMSA, Michael Drake, δήλωσε ότι ο οργανισμός έχει μηδενική ανοχή στα πλοία που έχουν προβλήματα και που δραστηριοποιούνται στα ύδατα της Αυστραλίας και ότι δεν θα διστάσει να απαγορεύσει γρήγορα τα πλοία που δεν πληρούν τα βασικά πρότυπα ασφαλείας τους.

Διαβάστε ακόμα