Απαράδεκτη επιστολή προς του πλοιάρχους–Για μία ακόμη φορά φορτώνουν τα πάντα σε αυτούς!

limani_skaithos_ploiarxos_apologia_limeniko

Καυστικά απάντησε η ΠΕΠΕΝ στην επιστολή του λιμενικού ταμείου και στην κλήση πλοιάρχου από το λιμεναρχείο της Σκιάθου.

Η επιστολή του λιμενικού ταμείου αναφέρει ότι:

« παρατηρήθηκε κατά την αναχώρηση των πλοίων από το λιμάνι, λόγω μη ορθής αγκυροβολίας και απομάκρυνση από την προβλήτα, με την χρήση των ελίκων, δημιουργείτε πρόβλημα στη βάση της προβλήτας λόγω της αυξημένης ταχύτητας κατά την αναχώρηση.»

Ενώ στο τέλος αναφέρει:

« Παρακαλούμε να τηρήσετε τα προβλεπόμενα περί ορθής αγκυροβολίας, καθώς και τις υποδείξεις – οδηγίες του λιμεναρχείου Σκιάθου όπως κατά καιρούς σας έχουν επισημανθεί ενώ σε διαφορετική περίπτωση οποιαδήποτε ζημιά παρουσιαστεί στη βάση της προβλήτας θα επιβαρύνει τις πλοιοκτήτριες εταιρείες».

Η κλήση του πλοιάρχου σε απολογία, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:

« Κατά την προσέγγιση-πρυμνοδέτηση του υπό πλοιαρχία σα Ε/Γ-Ο/Γ δρομολογημένου πλοίου στον λιμένα μας, δεν προβήκατε στην αγκυροβολία του πλοίου, παραμένοντας προσδεμένο μόνο με τη χρήση των πρυμνήσιων έως την ώρα αναχώρησης σας, παρά της επανειλημμένες έγγραφες και προφορικές συστάσεις – εντολές υπηρεσίας μας.
Τάσσουμε προθεσμία για απολογία πέντε (05) πλήρεις ημέρες από την νομότυπη κοινοποίηση της κλήσης μας αυτής. Σε περίπτωση που δεν απολογηθείτε εμπρόθεσμα θα υποστείτε τις προβλεπόμενες κυρώσεις.»

Η πάρα πάνω επιστολή και κλήση σε απολογία είναι επιεικώς απαράδεκτες. Η επιστολή δε του λιμενικού ταμείου η οποία παρατηρεί τον πλοίαρχο για μη ορθή αγκυροβολία είναι για πολλά γέλια!!! Ποιοι είστε εσείς κύριοι που τολμάτε να κρίνετε ένα πλοίαρχο; Αν ο πλοίαρχος «φουντάρει» την άγκυρα και εκείνη μπλέξει με τις άλλες των τουριστικών σκαφών τι θα γίνει; Ποια θα είναι η δική σας ευθύνη;

Όσο για τον λιμενάρχη και γενικότερα το κράτος τα λόγια είναι περιττά…. Λιμάνια ακατάλληλα, χάος από ερασιτεχνικά σκάφη στην θάλασσα και απαρχαιωμένοι κανονισμοί που όλοι έχουν στόχο ένα και μόνο άτομο: Τον Πλοίαρχο. Φυσικά για το λιμενικό που δεν κάνει τίποτα για να ελέγξει την χαώδη κατάσταση και να προστατέψει το πλοίο τον πλοίαρχο και του επιβάτες καμία κουβέντα….

Τελικά είμαστε ένας ναυτικός λαός χωρίς ναυτοσύνη…

Διαβάστε την απάντηση της ΠΕΠΕΝ, την επιστολή του λιμενικού ταμείου και την κλήση σε απολογία από το λιμεναρχείο της Σκιάθου.

Διαβάστε ακόμα