Απαίτηση εξόφλησης των δουλευμένων των ναυτικών

dedouleumena-nautikwn

Ανοιχτή καταγγελία από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) που κοινοποιήθηκε προς τον υπουργό ναυτιλίας και Αιγαίου, σχετικά με την εξόφλιση των δεδουλευμένων των ναυτικών.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε έκτακτα σήμερα, προκειμένου να εξετάσει και να λάβει αποφάσεις για την ενέργεια του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο οποίος με χθεσινή απόφασή του κήρυξε έκπτωτες τις εταιρείες ΝΕΛ ΑΕ και ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ ΝΕ από τις επιδοτούμενες δρομολογιακές γραμμές που εκτελούσαν, και πρόσθεσε έτσι στoν προθάλαμο των ανέργων και δεκάδες άλλους ναυτικούς και υπαλλήλους ξηράς, δημιουργώντας ταυτόχρονα και συσσωρεύοντας νέα προβλήματα στο ακανθώδες θέμα της εν γένει ομαλής και εύρυθμης εκτέλεσης της συγκοινωνίας των νησιών μας, τόσο μεταξύ τους όσο και με την λοιπή ηπειρωτική Χώρα, αποφάσισε ομόφωνα να αποστείλει και να δημοσιοποιήσει την παρούσα ανοικτή επιστολή – καταγγελία.

Κανείς δεν αμφιβάλλει, ότι όλοι μας, και ιδιαίτερα το πολύπαθο επιβατικό κοινό, είμαστε γνώστες των πολύωρων καθυστερήσεων και των αναβολών των δρομολογίων από τα προβλήματα των πιο πάνω εταιρειών και των πλοίων τους, πλην όμως ο κ. Υπουργός αντί να ενσκύψει επί της ουσίας της όλης κατάστασης για να αναζητήσει και να ανεύρει την πραγματική αιτία και τους πραγματικούς υπεύθυνους για την όλη αυτή ζοφερή κατάσταση, και να φροντίσει για την σωστότερη λύση, προτίμησε τον εύκολο δρόμο με την εξεύρεση των εξιλαστήριων θυμάτων.

Και έτσι κήρυξε έκπτωτες τις πιο πάνω εταιρείες, αφού άφησε να περάσει όλο το καλοκαίρι και να υποστούν και οι επιβάτες και τα νησιά μας πλείστες όσες ταλαιπωρίες και ταυτόχρονα να εκτεθεί και ολόκληρη η Χώρα σε χιλιάδες τουρίστες.

κ. Υπουργέ,

Γνωρίζετε πολύ καλά που εντοπίζεται το πραγματικό πρόβλημα και ποια είναι η λύση που πρέπει να δοθεί για να σταματήσει επιτέλους και η δημαγωγία και κυρίως η ταλαιπωρία των Ελλήνων πολιτών και του εν γένει επιβατηγού κοινού.

Τέτοια σοβαρά όμως προβλήματα και θέματα δεν λύνονται στο «πόδι» ούτε βέβαια με ευκαιριακά και με εποχιακά μέτρα.

– Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο Ελλάδες και δύο κατηγορίες Ελλήνων Πολιτών.
– Δεν μπορεί να υπάρχει η Ελλάδα της εξυπηρέτησης και η Ελλάδα της ταλαιπωρίας.
– Δεν μπορεί να υπάρχει η ανοικτή Ελλάδα και η απομονωμένη Ελλάδα.

Η Ελλάδα σαφέστατα είναι μία και μόνον μία και οι Πολίτες της θα έπρεπε να είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους.

Και όπως ακριβώς όλοι οι Έλληνες Πολίτες έχουν υποχρεώσεις έναντι της Πολιτείας το ίδιο και η Πολιτεία έχει τις αντίστοιχες υποχρεώσεις της έναντι όλων των Πολιτών της ανεξαιρέτως.

Δεν μπορεί λοιπόν να τίθεται θέμα και διαχωρισμός σε άγονες δρομολογιακές γραμμές και σε γραμμές φιλέτο και να χρησιμοποιείται ως κριτήριο το «κέρδος» της κάθε γραμμής αλλά θα πρέπει να τεθούν άλλα, πλέον σοβαρά, κριτήρια και προτεραιότητες, οι οποίες πρέπει να συνοψίζονται και να αποσκοπούν στην ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ και των ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και όχι βέβαια στην ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.

Ευθέως καταγγέλλουμε ότι και η άνω «δυναμική» ενέργεια εντάσσεται στον όλο σχεδιασμό για την δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων, οι οποίες κάθε άλλο παρά θα εξυπηρετούν το δημόσιο αγαθό της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και τα πραγματικά συμφέροντα των νησιωτών μας και θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες με ασφαλή και άνετα πλοία, αλλά θα έχουν πρώτιστη επιδίωξη και αυτοσκοπό αποκλειστικά και μόνον την πραγματοποίηση κερδών.

Η Διοίκηση της ΠΝΟ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να καταγγείλει πρώτα από όλα, και καταγγέλλει δημόσια, κάθε υπεύθυνο παράγοντα, Κυβερνητικό και Μη, που επεξεργάζεται και συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο σε τέτοιες μεθοδεύσεις δημιουργίας μονοπωλιακού καθεστώτος και ολιγοπωλίου σε βάρος των ελληνικού λαού και ειδικότερα των νησιωτών μας και ταυτόχρονα καλεί τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου να ορθώσει το ανάστημά του και να αντισταθεί στα κελεύσματα του Κεφαλαίου και της Τρόικας.

Και πάνω από όλα

Α Π Α Ι Τ Ε Ι

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

Με εντολή Διοίκησης

Ο Γενικός Γραμματέας

και α/α

Γεώργιος Βλάχος

Διαβάστε ακόμα