Απλήρωτοι ναυτικοί αποκλεισμένοι στο Durban επαναπατρίστηκαν

Οκτώ από τους έντεκα ναυτικούς που είχαν αποκλειστεί στο λιμάνι του Durban της Νότιας Αφρικής έπειτα από την κράτηση του πλοίου τους πρόκειται να επαναπατριστούν.

Σύμφωνα με την Καθολική φιλανθρωπική οργάνωση “Ιεραποστολή της Θάλασσας” (AoS) τα 11 μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού – ανεφοδιαστικού πλοίου PSD2 δεν είχαν πληρωθεί για 9-15 μήνες.

Η οργάνωση ανακάλυψε πως το πλήρωμα ήταν εννιά μήνες απλήρωτο και ένα μέλος ου δεν είχε πληρωθεί για 15 μήνες. Όπως φαίνεται η εταιρία συνέχιζε να καθυστερεί την πληρωμή αναβάλλοντας της από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Έχει κανονιστεί η πώληση του πλοίου και οι άνδρες θα πληρωθούν όταν αυτή ολοκληρωθεί. Το υπόλοιπο πλήρωμα δεν επιτρέπεται να φύγει από το λιμάνι” εξήγησε ιερέας της AoS του λιμανιού του Durban Herman Giraldo.

Οι ναυτικοί χρειαζόντουσαν τροφή και νερό, και δύο από αυτούς χρειάζονταν επιπλέον ιατρική βοήθεια. Το πλοίο που βρίσκεται στο συγκεκριμένο λιμάνι από τις 10 Δεκεμβρίου είχε πρόβλημα με παράσιτα.

Η AoS κατάφερε να διασφαλίσει ένα κονδύλι από το Guild of Benevolence του ImarEST (Ινστιτούτο Ναυτικής Μηχανολογίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας) για ιατρικά έξοδα, φαγητό και έξοδα υγιεινής.

Διαβάστε ακόμα