6 Ψαράδες πέθαναν από μυστηριώδη ασθένεια στη θάλασσα και 22 άλλοι είναι άρρωστοι

0fc084ca341bf1cfde2fc654b1ad49b76 αλιείς, 1 από τη Ταϊλάνδη και 5 από την Καμπότζη, πέθαναν από μυστηριώδη ασθένεια ενώ επέβαιναν σε δύο μηχανότρατες που αλίευαν στην ανοικτή θάλασσα κοντά στον Ινδικό ωκεανό.

22 ακόμα μετεφέρθησαν άρρωστοι στο νοσοκομείο, αμέσως μόλις κατάφθασαν οι δύο μηχανότρατες στο λιμάνι την Τετάρτη το βράδυ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνήτη της επαρχίας Ranong Thongchai Charoenpanichkul, η αρχές του λιμανιού ειδοποιήθηκαν από τις δύο μηχανότρατες μέσω επείγοντος μηνύματος, στο οποίο ενημερώθηκαν πώς 6 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και περίπου 20 είναι άρρωστοι.

Μόλις οι αρχές ειδοποιήθηκαν, σήμανε συναγερμός και τέθηκαν σε επιφυλακή οι υπάλληλοι δημόσιας υγείας και εργαζόμενοι του φιλανθρωπικού ιδρύματος, ώστε να παραλάβουν τους ασθενείς.

Ο γιατρός δημόσιας υγείας του Ranong, Chaiporn Suchartsunthorn, μετά από τις αρχικές εξετάσεις των ασθενών είπε ότι έπασχαν από οξεία έλλειψη της βιταμίνης Β που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του νευρικού συστήματος.

cb8a1bb34838c9e43993fa300af47730

Από τους 22 ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο, τέσσερις έγιναν δεκτοί, από τους οποίους οι δύο είναι σοβαρά. Οι υπόλοιποι υποβλήθηκαν σε θεραπεία και αφέθηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Για τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους εκκρεμεί η νεκροψία ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβής αίτια του θανάτου τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μέλος του πληρώματος δήλωσε ότι πριν αρρωστήσουν ένα άλλο μέλος του πληρώματος έπιασε ένα μαύρο πουλί και αφού το μαγείρεψαν το έφαγαν. Είπε ακόμα ότι ο καπετάνιος τους προειδοποίησε να μην φάνε κανένα πουλί που θα έρθει στο σκάφος με σκοπό να ξεκουραστεί, γιατί φέρνει κακοτυχία. Τελειώνοντας πρόσθεσε ότι μία μέρα αργότερα αφότου έφαγαν το πουλί, άρχισαν και αρρώσταιναν ο ένας μετά τον άλλον από την μυστηριώδη ασθένεια.

Διαβάστε ακόμα