Από ανώνυμη καταγγελία αποκαλύφθηκαν προβλήματα στο «Aqua Maria»

Η Λιμενική Αρχή Λαυρίου ενημερώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία ότι στο επιβατικό/οχηματαγωγό «Aqua Maria» δεν λειτουργούσε η αντλία ψύξης των ηλεκτρογεννητριών, η κύρια αντλία πυρκαγιάς του πλοίου καθώς και το σύστημα απόρριψης ελαιωδών καταλοίπων σεντινών μηχανοστασίου.

Το «Aqua Maria» είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Λαύριο για Αγ. Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα και επιστροφή.

Άμεσα επιβιβάστηκαν επί του πλοίου επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων όπου διαπίστωσαν τα καταγγελλόμενα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την οριστική αποκατάσταση των παρατηρήσεων του και τη προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

newsbomb.gr

Διαβάστε ακόμα

Νέα ταλαιπωρία με πολύωρες καθυστερήσεις, αλλά και αγανάκτηση, φέρνουν οι πληροφορίες που θέλουν να επιστρέφει στη γραμμή που συνδέει τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο με το Λαύριο και την Καβάλα, το πλοίο «Aqua Maria».

Το συγκεκριμένο πλοίο αναμενόταν να ξεκινούσε το δρομολόγιο χθες Παρασκευή το βράδυ, ενώ μέχρι χθες το απόγευμα η ΝΕΛ δεν είχε ενημερώσει για το ποιο πλοίο θα έμπαινε στη γραμμή αντικαθιστώντας το «Ταξιάρχης», το οποίο αποσύρθηκε για την ετήσια συντήρησή του. Αρχικά υπήρξε η πληροφορία ότι όταν αποσυρόταν το «Ταξιάρχης», στη γραμμή θα έμπαινε το πλοίο «Aqua Jewel» και συγκεκριμένα υπήρξε η πληροφόρηση για τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά τους, οι φορείς της Λήμνου αντιδρούν σε κάθε σχέδιο δρομολόγησης του πλοίου «Aqua Maria», το οποίο πολλάκις έχουν χαρακτηρίσει ως ανεπιθύμητο, ενώ προειδοποιούν ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα αντιδράσουν.

Όμως, στα τελευταία του ταξίδια το «Ταξιάρχης» παρουσίασε μεγάλα προβλήματα μετά από βλάβη, με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών. Στο προτελευταίο δρομολόγιο του πλοίου με προορισμό το λιμάνι του Λαυρίου, αλλά και στη συνέχεια στο τελευταίο δρομολόγιο από Λαύριο για Λήμνο, το πλοίο υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα να εκτελέσει το ταξίδι σχεδόν στο διπλάσιο χρόνο, κάνοντας 14 ώρες, ενώ το κανονικό δρομολόγιο δεν ξεπερνά τις οκτώ.

Για τη συγκεκριμένη καθυστέρηση, από το Λιμεναρχείο Λήμνου βεβαιώθηκε παράβαση προς τη ΝΕΛ, η οποία κοινοποιήθηκε και στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Αλλά και στην επιστροφή του από Καβάλα το πλοίο καθυστέρησε αρκετές ώρες.

emprosnet.gr

Διαβάστε ακόμα

Μυρινα 4/4/13 1500

Έντρομοι οι επιβάτες του ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ είδαν να πέφτουν από το ταβάνι του σαλονιού του πλοίου, ένα κομμάτι μήκους 2-3 μέτρων και ένα λαμπιόνι !

Ήταν στο περιπετειώδες ταξίδι της 3ης Απριλη από Μυρινα προς Λαύριο, που αντί για 10-11 ώρες διήρκεσε 14, και αυτό κάτι λέει.

Στο σημείο που έπεσε το κομμάτι από το ταβάνι, κάτι σαν δοκάρι μας το περιέγραψαν, την προηγούμενη ώρα καθόταν μια κοπέλα η οποία λόγω των κουνημάτων έφυγε από το σημείο και πήγε σε καμπίνα και αυτή η μετακίνηση, θεωρεί, ότι την έσωσε.

Τα άτομα που εκείνη την ώρα καθόταν ή κοιμόταν στις καρέκλες του σαλονιού πετάχτηκαν έντρομοι από τον θόρυβο της πτώσης.

Ένας άλλος επιβάτης που ήταν πάρων την σκηνή μας είπε ότι εκείνη την ώρα το πλοίο τρανταζόταν με θόρυβο από τα κτυπήματα στα κύματα και η πτώση αυτού του μέρους του ταβανιού από τύχη δεν τον χτύπησε.

Ο επιβάτης αυτός μας περίγραψε την συμπεριφορά του πλοίου που βασικό στοιχείο είχε τα τραντάγματα με θόρυβο, κάθε φορά που χτυπούσε, όπως μας είπε, η καρίνα στο κύμα. Αυτή η παρατήρηση ότι χτυπούσε η καρίνα (και όχι η πλώρη) στο κύμα και ότι το πλοίο τρανταζόταν με θόρυβο εξηγείται από το μικρό βύθισμα του βαποριού αυτού, που είναι 4,2 μ. από ότι μπορώ να ξέρω από το ιντερνέτ.

Θεωρώ βέβαιο ότι ένα πλοίο με μεγαλύτερο βύθισμα όπως πχ το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ που έχει 5,2 μ θα είχε άλλη, πολύ καλύτερη συμπεριφορά κάτω από τις ίδιες καιρικές συνθήκες.

Γενικά το ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ από περιγραφές επιβατών δημιουργεί τρόμο στους επιβάτες ακόμη και σε μια μετρία, και συνηθισμένη στο Αιγαίο, κακοκαιρία!

Και μέχρι τώρα είχαμε τις μεγάλες καθυστερήσεις του πλοίου ακόμη και με 6 μποφορ, είχαμε επίσης τις μαρτυρίες των επιβατών για μεγάλα κουνήματα του πλοίου, τώρα όμως έχουμε και τις πτώσεις μερών του πλοίου, που απειλούν τη σωματική ακεραιότητας των επιβατών.

Δεν είναι καλό να τραντάζει έτσι ένα πλοίο γιατί απειλείται η «συνοχή» του και αυτό είναι επικίνδυνο. Ο καπετάνιος κάτω από αυτές τις συνθήκες κόβει στροφές και ταχύτητα για να το προστατέψει, όμως να που αυτή τη φορά είχαμε αποκολλήσεις, οι όποιες ευτυχώς, αφού δεν ήταν κανείς από κάτω, ήταν μόνο από το ταβάνι!

limnosnea.com

Διαβάστε ακόμα

Το ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ ξεκίνησε δρομολόγια στις 27 Μαρτίου με προορισμό τη Λήμνο! Ήταν το πρώτο του ταξίδι με ένα προγραμματισμό που τελειώνει στις 22 Απριλίου.

Μια τέτοια μανιάτικη επάνοδο έκανε και το Φθινόπωρο, πάντα με τη δικαιολογία, από τη ΝΕΛ, του προσωρινού.

Αρχικά τα δρομολόγια ήταν για έναν δίμηνο, μέχρι τις 22 Μάη, όμως οι εκ Λήμνου αντιδράσεις μείωσαν την περίοδο επαναδρομολόγησης του πλοίου αυτού στη Λήμνο, από την οποία έφυγε μετά από τις πολύ μεγάλες κινητοποιήσεις του περσινού χειμώνα.

Οι Φορείς του Νησιού συνεδρίασαν όταν ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια του ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ και αποφάσισαν να μην αντιδράσουν άμεσα σε αυτή την επάνοδο, από τη στιγμή που μειώθηκε η περίοδος μέχρι τις 22 Απριλίου, αλλα να απαιτήσουν στο Υπουργείο να ανακοινώσει μέχρι τις 31 Μάρτη τα δρομολόγια για μετά τις 22 Απριλίου και για όλο το καλοκαίρι και σ΄αυτά να μην παραλαμβάνεται το ΑΚΟΥΑ.

Να θυμίσουμε ότι το εν λόγω πλοίο από τον Ιούνιο έχει πάρει κάποιες γραμμές στο Ιόνιο Πέλαγος και επομένως τότε θα αναγκαστικά θα φύγει, όμως, πιστεύω, ότι η ΝΕΛ, παρά το τελεσίγραφο των Φορέων, θα προσπαθήσει να το διατηρήσει στη γραμμή της Λήμνου μέχρι την αρχική ημερομηνία 22 Μάη και επομένως τώρα κερδίζει χρόνο. Και επειδή δεν πιστεύω ότι το Υπουργείο θα ανακοινώσει τα επόμενα δρομολόγια μέχρι τις 31 Μαρτίου, με αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείω ο Απρίλιος να είναι επεισοδιακός….

peiratikoreportaz.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα

Η Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι τα δρομολόγια της περιόδου 25/1/2013 έως και 26/2/2013, του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA, δεν θα εκτελεστούν λόγω ετήσιας επιθεώρησης του πλοίου. Το Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA θα επανέλθει στα τακτικά του δρομολόγια την Τετάρτη 27/2/2013 με αναχώρηση από Λαύριο στις 22:00.

dailypress24.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα