Άσχημο μέρος για να ξεμείνεις η Σομαλία

somaloi_peirates_

Αφού αντιμετώπισε τεχνικές δυσκολίες 120 ναυτικά μίλια βόρειο-ανατολικά του Μογκαντίσου κοντά στο χωριό Meyraley, ένα με σημαία Κένυας εμπορικό πλοίο ξέμεινε στη μέση της θάλασσας και στη συνέχεια καταλήφθηκε και λεηλατήθηκε από ντόπιους, σύμφωνα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το πλοίο μόλις είχε αναχωρήσει από το Μογκαντίσου, αφού είχε ξεφορτώσει και είχε προορισμό την Μομπάσα. Οι ναυτικοί του σκάφους, μετά από τους ντόπιους ψαράδες βρέθηκαν αντιμέτωποι με μέλη της Αλ-Σαμπάαμπ που έφθασαν στο σημείο, τους κράτησαν όμηρους και τους μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία στο εσωτερικό της Σομαλίας.

“Αφού έφτασαν οι μαχητές πήραν τα μέλη του πληρώματος και έφυγαν μαζί τους. Πριν φύγουν είπαν στους ντόπιους να φέρουν πίσω όλον τον λεηλατημένο εξοπλισμό από το πλοίο”, δήλωσε ένας από τους ντόπιους. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο για το περιστατικό από την οργάνωση της Αλ-Σαμπάαμπ.

Η εταιρεία πληροφοριών Dryad Maritime σημειώνει ότι μέχρι πρόσφατα η επιρροή της Αλ-Σαμπάαμπ στη συγκεκριμένη περιοχή δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντική και αυτό το περιστατικό, αν επιβεβαιωθεί, πιθανολογείται ότι πρόκειται για μια ευκαιριακή απαγωγή για λύτρα από την ισλαμιστική οργάνωση.

Η εταιρεία συνιστά σε όλα τα πλοία να παραμένουν σε απόσταση 300 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Σομαλίας και να φροντίζουν για την αυστηρή τήρηση των οδηγιών BMP 4 για την αντιμετώπιση περιστατικών πειρατείας.

Διαβάστε ακόμα