Πρόστιμο μόλις 43.750 δολ. για τον θάνατο ενός ανθρώπου που καταπλακώθηκε θανάσιμα από 2 τόνους φορτίου ενώ βρισκόταν σε αμπάρι πλοίου

Σύμφωνα με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, ένας εργαζόμενος φέρεται να σκοτώθηκε στην Φλόριντα όταν το πλοίο χτυπήθηκε από τα γιγαντιαία κύματα και δύο τόνοι φορτίου φέρεται να μετατοπίστηκαν και να τον συνέθλιψαν.

Τρεις εργαζόμενοι φέρονται να φόρτωναν πέντε βαριά ρολά χαρτιού που είχαν ύψος περίπου 2,5 μέτρα στο αμπάρι του M/V Weserborg από μια προβλήτα με γερανό.

Η εξέταση της Υπηρεσίας Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας αποκάλυψε ότι ο εργαζόμενος που χειριζόταν τον γερανό δεν είχε σαφή εικόνα των εργαζομένων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο αμπάρι, σύμφωνα με τους υπαλλήλους.

Ο θάνατος του 28χρονου ατόμου θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν η Premier Bulk Stevedoring LLC, η οποία είναι εταιρεία θαλάσσιων φορτίων από το Mobile, και ο εργοδότης, τηρούσαν τα ομοσπονδιακά πρωτόκολλα ασφαλείας, σύμφωνα με το DOL.

Ο OSHA επέπληξε την εταιρεία για δύο περιστατικά που αφορούσαν σοβαρές παραβιάσεις της ασφάλειας και μια επαναλαμβανόμενη παραβίαση, δήλωσε το DOL σε δελτίο τύπου με ημερομηνία 10 Μαρτίου.

Λιγότερο από δύο χρόνια πριν, ο OSHA φέρεται να επέπληξε την Premier Bulk Stevedoring για μη ασφαλείς δραστηριότητες φόρτωσης. Από την εξέταση αυτού του τραγικού θανάτου διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία λειτουργούσε και πάλι επικίνδυνα, ανέφερε ο διευθυντής του περιφερειακού γραφείου OSHA στο Mobile, Jose Gonzalez.

Οι επιθεωρητές του OSHA έμαθαν επίσης ότι η εταιρεία δεν εξασφάλισε ότι ο χειριστής του γερανού μπορούσε να δει τον σηματοδότη που έδινε οδηγίες το φορτίο χαρτιού δύο τόνων στο πλοίο.

Τον Δεκέμβριο (2020), η εταιρεία παραπέμφθηκε για παρόμοια παράβαση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι επιθεωρητές του OSHA παρέπεμψαν περαιτέρω την εταιρεία σε σχέση με τον θάνατο του εργαζομένου, καθώς διαπίστωσαν ότι οι επόπτες χειρισμού φορτίου δεν είχαν ολοκληρώσει το απαιτούμενο σεμινάριου πρόληψης ατυχημάτων.

Η Premier Bulk Stevedoring LLC έχει προθεσμία 15 ημερών από την παραλαβή των κλήσεων για να συμμορφωθεί και να καταβάλει το προτεινόμενο πρόστιμο των 43.750 δολαρίων, να υποβάλει αίτημα στον OSHA για άτυπη διάσκεψη ή να αμφισβητήσει τα ευρήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα