Αύξηση ρευστότητας και επέκταση στόλου για την DryShips

Η εισηγμένη στο Nasdaq ελληνική ναυτιλιακή DryShips Inc. του Γ. Οικονόμου ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την προσφορά κοινών μετοχών αξίας 200 εκ. δολ., φέρνοντας στα ταμεία της εταιρίας 198 εκ. δολ.

Με την ολοκλήρωση της προσφοράς, η εταιρία έχει πλέον περίπου 152.055.576 κυκλοφορούσες κοινές μετοχές.

“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που αποκομίσαμε επιπλέον 198 εκ. δολ. σε ίδια κεφάλαια, τα οποία αυξάνουν τη συνολική διαθέσιμη ρευστότητα της εταιρίας μας στα 455 εκ. δολ. Συνεχίζουμε να αναζητούμε ευκαιρίες επέκτασης της εταιρίας και ανάπτυξης του στόλου μας με τονάζ υψηλής ποιότητας”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γ. Οικονόμου.

Σύμφωνα με το πλάνο επέκτασης της DryShips, η εταιρία εισήλθε στην αγορά μεταφοράς φυσικού αερίου νωρίτερα μέσα στο 2017 με την πρόσφατη απόκτηση δύο πλοίων τύπου VLGC με option απόκτησης άλλων δύο. Τα τέσσερα VLGC που κατασκευάζονται στα ναυπηγεία της Hyundai Heavy Industries στη Νότια Κορέα σχεδιάζεται να μπουν σε συμφωνίες ναύλωσης μακράς διάρκειας με μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες και αναμένεται να παραδοθούν τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο του 2017.

Επιπλέον, η εταιρία φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες για την παραγγελία τεσσάρων πλοίων τύπου VLCC από την Hanjin Heavy Industries & Construction, η οποία όμως δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί.

Διαβάστε ακόμα