Αύξηση μερίσματος για την «Costamare»

costamare_auxisi_merismatos_

Η ελληνική εταιρεία Costamare μπορεί να ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της για το Α τρίμηνο του 2014 έπεσαν σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, αλλά είδε το μέρισμα της να αυξάνεται λόγω της ανάπτυξης του στόλου της.

Ο ιδιοκτήτης της είπε ότι τα καθαρά έσοδα της ήταν 19,8 εκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μάρτιου 2014 σε σχέση με τα 24,7 εκατομμύρια πριν από ένα χρόνο.

Ωστόσο, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ήταν 26,3 εκατομμύρια δολάρια, έναντι των 22 εκατομμυρίων πριν από ένα χρόνο.

Επίσης, η ελληνική εταιρεία κοντέινερσιπ είδε τα έσοδα της να αυξάνονται από 91,5 εκατομμύρια σε 114,9 εκατομμύρια για το τρίμηνο που μόλις έληξε.

Το μέρισμα αυξήθηκε κατά 1 σεντ στο φόντο της αύξησης του μεγέθους του στόλου.

“Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, παραλάβαμε θετικά αποτελέσματα, ενώ την ίδια στιγμή ανανεώσαμε το στόλο μας και τη στρατηγική επέκτασης του”, δήλωσε ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών Γρηγόρης Ζήκος.

“Δεχθήκαμε την παράδοση και των δέκα νεότευκτων πλοίων που παραγγείλαμε κατά τη διάρκεια του 2011 και όλα τα πλοία έχουν κλείσει συμβόλαια μακροχρόνιας ναύλωσης”.

“Όσον αφορά τις συμφωνίες ναύλωσης μας, το ρίσκο του να εξασφαλίσουμε ανανεώσεις των ναυλώσεων έχει ελαχιστοποιηθεί. Οι νέες ναυλώσεις για το 2014 αντιπροσωπεύουν μόλις το 3% περίπου από τα έσοδα από ναυλώσεις του 2014”.

Διαβάστε ακόμα