Πειραιάς
23°C

Απελευθερώθηκαν τρεις Ιταλοί, που είχαν απαχθεί από πειρατές στη Νιγηρία

09/01/2013

Τρεις Ιταλοί, οι οποίοι είχαν απαχθεί από πειρατές στις ακτές της Νιγηρίας στις 23 Δεκεμβρίου, απελευθερώθηκαν.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του ιταλικού ΥΠΕΞ Τζούλιο Τέρτσι. Για την τύχη του τέταρτου ομήρου, που εκτιμάται ότι ήταν πολίτης της Ουκρανίας, δεν υπάρχουν πληροφορίες.

Οι πειρατές επιτέθηκαν σε πλοίο, που ανήκει στην ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία Augusta Offshore, στις ακτές της Πολιτείας της Νιγηρίας Μπαγιέλσα. Αφού πήραν ως ομήρους τέσσερις ναυτικούς, οι πειρατές διέφυγαν. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού κανείς από τα μέλη του πληρώματος, ούτε και οι απαχθέντες, δεν τραυματίστηκε. Στη Νιγηρία σημειώνονται αρκετά συχνά επιθέσεις σε πλοία και αρπαγές ανθρώπων με σκοπό τα λύτρα.



defencenet.gr

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
23°C