Πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας ζήτησε ο Βαρβιτσιώτης

Η Ελληνική Ναυτιλία είναι διαχρονικά θύμα του λαϊκισμού, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την παρουσίαση έκθεσης της διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας The Boston Consulting Group (BCG) με θέμα την «εκτίμηση του αντίκτυπου της Ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι ενώ οι εφοπλιστές δέχτηκαν τον διπλασιασμό της φορολόγησής τους προκειμένου να βοηθήσουν την χώρα στην οικονομική κρίση κατηγορούνται πως δεν πληρώνουν φόρους.

Πρέπει, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, να υπάρξει συντεταγμένη πολιτική για τη Ναυτιλία γιατί είναι εθνικό κεφάλαιο και να ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού ώστε να αξιοποιηθεί αυτό το κεφάλαιο, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει από τους Έλληνες εφοπλιστές και σημαντική κοινωνική προσφορά από διάφορες πρωτοβουλίες τους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης είπε στην ίδια εκδήλωση ότι οι εφοπλιστές στηρίζουν την ελληνική οικονομία ειδικά τώρα που είναι περίοδος οικονομικής κρίσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα