Βίκτωρας Ρέστης: Μια ακόμα διάκριση στην παγκόσμια ναυτιλία

Ως σταθερή αξία στο παγκόσμιο ναυτιλιακό γίγνεσθαι, πρέπει να λογίζεται πλέον ο Βίκτωρας Ρέστης, ο οποίος διακρίθηκε και την χρονιά που πέρασε από τον έγκυρο οίκο αξιολόγησης Lloyd’s, καθώς κατετάγη 56ος στην παγκόσμια κατάταξη και 6ος μεγαλύτερος Έλληνας εφοπλιστής στη σχετική λίστα με όσους επηρέασαν περισσότερο την παγκόσμια ναυτιλία τη χρονιά που πέρασε.

Γεγονός είναι ότι η ελληνική ναυτιλία βιομηχανία, σε αντίθεση με άλλους κλάδους της οικονομίας μας, παραμένει σε θέση πρωταγωνιστή της ποντοπόρου ναυτιλίας παγκοσμίως, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός της συμμετοχής 14 Ελλήνων εφοπλιστών στη λίστα Top 100 του βρετανικού ομίλου Lloyd’s. Ωστόσο, για τον Βίκτωρα Ρέστη μια τέτοιου είδους παγκόσμια αναγνώριση δεν αποτελεί την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα, καθώς όπως ο ίδιος είχε πει «ο ουρανός δεν είναι το όριο για εμάς», όταν κατέκτησε τον Ιανουάριο του 2006, το βραβείο των Lloyd’s List Awards ως ιδιοκτήτης της κορυφαίας εταιρείας φορτηγών πλοίων στον κόσμο.

Με την ακμάζουσα ναυτιλιακή δραστηριότητα του Ομίλου Ρέστη, μέσα από την Enterprise Shipping & Traiding S.A., τη Swiss Marine Services SA (εταιρείας εμπορευματικών μεταφορών), αλλά και των εισηγμένων στο NASDAQ Seanergy και Freeseas (κατέχει το 33% της), θεωρείται αναμενόμενο ο κ. Ρέστης να πρωταγωνιστήσει και τα επόμενα χρόνια στο διεθνή ναυτιλιακό κλάδο.

dealnews.gr

Διαβάστε ακόμα