Με προβλήματα η έναρξη του κύκλου μαθημάτων στο ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών

Η διοίκηση της πανελλήνιας ένωσης μηχανικών εμπορικού ναυτικού εξέδωσε ανακοίνωση για το πρόβλημα με την εγραφή μηχανικών στο ΚΕΣΕΝ, η οποία κοινοποιήθηκε στους εξής:

-Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.Μουσουρούλη
-ΥΝΑ/Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών 
-ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών
-Εφοπλιστικές Ενώσεις
-Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
-ΜΜΕ

Διαβάστε την ανακοίνωση:

”Παρά τις πρόσφατες υποσχέσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.Μουσουρούλη για το οξυμμένο πρόβλημα στο ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών στην κάλυψη όλων των συναδέλφων για την παρακολούθηση κύκλων μαθημάτων σε Α’ και Β’ Μηχανικούς και στη δήλωση του ότι: «κανείς Μηχανικός δεν θα μείνει έξω από τους κύκλους φοίτησης του ΚΕΣΕΝ», σήμερα που ξεκίνησε ο νέος κύκλος σπουδών το πρόβλημα παραμένει και οξύνεται.
Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν 6 τμήματα για τους Β’ Μηχανικούς και 2 τμήματα για τους Α’ Μηχανικούς, με αποτέλεσμα 41 συνάδελφοι για τους Α’ Μηχανικούς έμειναν εκτός τμημάτων ως υπεράριθμοι.
Ο Υπουργός στις αρχές Οκτώβρη στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ κ.Μανωλάκου είχε δηλώσει ότι: «Ξεκίνησε η αξιολόγηση για 202 ωρομίσθιους καθηγητές», ενώ στην πράξη παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, ενώ οι θέσεις ναυτοδιδασκάλων Μηχανικών δεν καλύφθηκαν παρά την προσφορά συναδέλφων να διδάξουν ακόμα και άμισθοι.
Επίσης σε έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου/ Διεύθυνση Εκπαίδευσης στις 23/11/2012 αναφέρεται ότι: « Ο ελάχιστος προϋπολογισμός των επενδύσεων που προγραμματίζουμε για την αναβάθμιση του συστήματος Ναυτικής Εκπαίδευσης ανέρχεται στο ποσό των 60 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ. Συνυπολογίζοντας και τις δράσεις που ήδη υλοποιούνται ο προϋπολογισμός αυτός ανέρχεται σε 94 εκατομμύρια ΕΥΡΩ».
Στην πραγματικότητα αυτό που ζουν εκπαιδευόμενοι και μετεκπαιδευόμενοι είναι η διαλυτική κατάσταση σε ΚΕΣΕΝ – ΑΕΝ.
Αυτή η κατάσταση στο ΚΕΣΕΝ προκαλεί πρόσθετα προβλήματα στον οικονομικό και επαγγελματικό προγραμματισμό σε βάρος των συναδέλφων και των οικογενειών τους με αποτέλεσμα να παραμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανεργία για να παρακολουθήσουν ένα κύκλο μαθημάτων.
Απαιτούμε από τον Υπουργό να κάνει πράξη την δέσμευση του και να προχωρήσει στην άμεση κάλυψη των θέσεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό και ναυτοδιδάσκαλους για την απορρόφηση και των υπολοίπων συναδέλφων που βρίσκονται εκτός τμημάτων ως υπεράριθμοι.”

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε ακόμα