Κακοκαιρία με χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με την ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο πρόβλεπεται κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες κυρίως στις θαλασσιές -παραθαλάσσιες περιοχές και χιονιά στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα το βράδυ στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8 τοπικά 9 μποφόρ στο βορειοανατολικό αιγαίο.
πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση 

Μακεδονία, Θράκη 

καιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλασσιά -παράκτια τμήματα, χιονιά στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της δυτικής μακεδονιας.υφεση των φαινομένων το βράδυ.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 τοπικά 9 μποφόρ.
θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 09 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 

καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιονιά στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στις θαλασσιές και παράκτιες περιοχές. τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα σταδιακά θα εξασθενήσουν .
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και ανοιχτό στο ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

καιρός: αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλασσιά και παράκτια τμήματα. χιονιά στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής στερεάς. τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 ενισχυόμενοι γρήγορα σε 8 τοπικά 9 μπλοφάρισα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που το βράδυ θα γίνουν βορειοανατολικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 4 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη 

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως μετά το μεσημέρι όποτε τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στις Κυκλάδες.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς .
θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά περιόδους ισχυρές.
άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς κελσιου.στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις 

Αττική 

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και νότια κυρίως θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα. τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 από το απόγευμα βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη 

καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα θαλασσιά -παράκτια . εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
άνεμοι: βορειανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 07 έως 09 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 30-12-2012 

καιρός: στο βόρειο ιόνιο, την ήπειρο τη δυτική στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. στην υπόλοιπη χωρά νεφώσεις με βροχές, χιονιά στα ορεινά και πρόσκαιρα στις ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής σταράς και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα. τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα το βράδυ θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές και θα εξασθενήσουν.
άνεμοι: στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Διαβάστε ακόμα