Μ. Βαρβιτσιώτης: Δεν θα γίνει μείωση μισθών και συντάξεων στους Λιμενικούς

«Δεν υφίσταται ενδεχόμενο επιπλέον μείωσης μισθών και συντάξεων, ειδικότερα για τους ένστολους.» Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και συνομίλησε με τους θεσμικούς εκπροσώπους της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ο κος Βαρβιτσιώτης, διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν έχει ζητηθεί καμία μείωση προσωπικού στο Υπουργείο;

«Αν η χώρα έχει κρατηθεί σε περίοδο κρίσης, αυτό οφείλεται στην αυτοθυσία των ενστόλων», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι τα αποτελέσματα του Λιμενικού και της Αστυνομίας δείχνουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα στο έργο τους, από ότι προ κρίσης. «Θα είμαι απόλυτος σύμμαχός σας, ώστε να μην κοπεί ούτε μισό ευρώ», σημείωσε. Επιπλέον, εκδήλωσε την πρόθεση για διάθεση στα ταμεία του Λιμενικού σημαντικού τμήματος από το τέλος πλόων.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο κος Βαρβιτσιώτης, επανέλαβε την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσλήψεων στο Λιμενικό Σώμα μέσα στο 2013, με τρόπο πλήρους διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Παράλληλα, εξέφρασε τον προσωπικό του στόχο για δημιουργία Ακαδημίας Λιμενικού, καθώς και για θεσμοθέτηση του τρόπου εισαγωγής των επιτυχόντων σε αυτή μέσω πανελληνίων εξετάσεων. «Το Λιμενικό Σώμα, έχοντας καταγράψει μια πολυετή προσφορά, χρειάζεται να έχει τη δική του παραγωγική σχολή, ώστε να αποκτήσει την επιπλέον θεσμική θωράκιση που του αναλογεί», δήλωσε. Αναφερόμενος στο πρόβλημα των ιατροφαρμακευτικών δαπανών, που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Λ.Σ. , σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει ήδη ενέργειες για την επίλυσή του.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου ζήτησε από τα στελέχη του Λιμενικού να συνεχίσουν να επιδεικνύουν την ίδια προσήλωση, κατά την τήρηση των καθηκόντων τους, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση του πολίτη. «Ζητάω από εσάς να συμβάλλετε με ’καλές ειδήσεις’.

Θέλω περισσότερο χαμόγελο και εξυπηρέτηση προς τον πολίτη. Θέλω σε κάθε λιμάνι άρτιες υπηρεσίες στον κόσμο. Αυτή, άλλωστε, είναι η εικόνα μας προς τα έξω. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να κάνω τις συνθήκες που εργάζεστε καλύτερες, ώστε και εσείς καλύτεροι να συνεχίσετε την αποστολή σας», κατέληξε.

protothema.gr

Διαβάστε ακόμα