ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Capesize της Diana Shipping ναυλώθηκε για 17.000 δολάρια

Μια ακόμα επωφελή σύμβαση χρονοναύλωσης έκλεισε η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping, για ένα από τα Capesize πλοία ξηρού φορτίου χύδην της, το Μ/V Boston.

Η συμφωνία υπογράφηκε με την EGPN Bulk Carrier από το Χονγκ Κονγκ και το deal φθάνει τα 17.000 δολάρια ημερησίως, μείον 5% φόρους προς τρίτους. Αφορά μια περίοδο δεκαέξι έως δεκαοχτώ μηνών, ενώ η ναύλωση ξεκίνησε στις 6 Δεκεμβρίου.

Η ναύλωση αναμένεται να της αποφέρει περίπου 8,16 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

Το χωρητικότητας 177.828 dwt Boston ήταν προηγουμένως ναυλωμένο στην Clearlake Shipping από τη Σιγκαπούρη έναντι 13.000 δολαρίων ημερησίως από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι τον Δεκέμβριο.

Κατασκευασμένο στο κινεζικό ναυπηγείο Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding το 2007, το Boston έχει αγοραστική αξία 20,52 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του VesselsValue.

Ο στόλος της συμφερόντων Συμεών Παληού Diana Shipping περιλαμβάνει σήμερα 50 πλοία ξηρού φορτίου χύδην. Η συνολική χωρητικότητα του στόλου της εταιρείας είναι περίπου 5,8 εκατομμύρια dwt με μέσο όρο ηλικίας τα 8,29 έτη.