Συνεργασία ΣΕΕΝ με την Παγκόσμια Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA)

O ΣΕΕΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είναι κατανοητό ότι όλοι οι φορείς που ασχολούνται με το θέμα της κρουαζιέρας επικροτούν την κίνηση της CLIA να συγκροτήσει σε μια νέα Παγκόσμια Ένωση με το όνομα CLIA, ανεξάρτητες μέχρι τώρα ενώσεις (ECC, ACA, PSA/ALE, AFCC, ABREMAR, NWCCA, ICCA) που εκπροσωπούν την κρουαζιέρα σε Ασία, Ευρώπη, Αυστραλία, Βραζιλία καθώς και κράτη όπως Γαλλία, Ιταλία.

Η CLIA που λειτουργεί σήμερα έχει ως μέλη τις εξής εταιρίες κρουαζιερών:

AMA WATERWAYS
AMERICAN CRUISE LINE
AVALON WATERWAYS
AZAMARA (CELEBRITY)
CARNIVAL
CELEBRITY
COSTA
CRYSTAL
CUNARD
DISNEY
HAL
HURTIGRUTEN
MSC
NCL
OCEANIA
PAUL GAUGUIN
PEARL
PRINCESS
REGENT 7 SEAS
ROYALL CARIBBEAN
SEA DREAM

SEA BOURN
SILVERSEA
UNIWORLD
WIND STAR

Άσχετα από δημοσιεύσεις πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτή τη στιγμή καμία Ελληνική εταιρία δεν είναι μέλος της CLIA η οποία έχει σημαντικές οικονομικές εισφορές από τα μέλη της.

Αυτοί οι πόροι χρησιμοποιούνται πέραν των εξόδων διοίκησης της CLIA για τη δυναμική παρουσία της σε Κυβερνητικά και νομοθετικά όργανα για να προωθηθούν σημαντικά θέματα Τεχνικά, Κανονιστικά, Ασφαλείας, Περιβάλλοντος και Υγείας. Επίσης ταξιδιωτικά γραφεία και οργανισμοί μπορούν να γίνουν μέλη της CLIA απολαμβάνοντας του κύρους της στην αγορά εισφέροντας ένα μικρό ποσό συνδρομής, σε αντίθεση με την συνεισφορά των πλοιοκτητριών εταιριών.

Η ανάγκη συνένωσης, ιδιαίτερα του European Cruise Council έρχεται τη στιγμή όπου καινούργιοι προορισμοί (Ασία, Αυστραλία, Κίνα) αυξάνουν το μερίδιο αγοράς τους, λόγω και οικονομικής κρίσης της Ευρώπης όπως και της αστάθειας σε προορισμούς της «Αραβικής Άνοιξης».

O ΣΕΕΝ σε επαφές με την CLIA θα επιδιώξει συνεργασία με τον νέο φορέα που δημιουργείται».

Διαβάστε ακόμα