Δάνειο 460 εκατ. δολαρίων έκλεισε η Capital Products Partners


Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρία Capital Products Partners εξασφάλισε νέο δάνειο ύψους 460 εκατ. δολαρίων για την αναχρηματοδότηση ορισμένων από τα δάνεια της.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από τα δάνεια, μαζί με διαθέσιμα μετρητά ύψους 120,6 εκατομμυρίων δολαρίων, για να αναχρηματοδοτήσει τέσσερις από τις πέντε υφιστάμενες πιστωτικές διευκολύνσεις ύψους 580,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφερόντων Ε. Μαρινάκη εταιρεία έκλεισε μια συμφωνία για δανειακή διευκόλυνση με την HSH Nordbank και την ING Bank ως εντολοδόχους και bookrunners και την BNP Paribas και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ως arrangers. Στους δανειστές περιλαμβάνονται επίσης η Alpha Bank S.A., η Τράπεζα Πειραιώς S.A. και η Skandinaviska Enskilda Banken AB (Publ).

Το δάνειο θα έχει εξαετή ωρίμαση και θα αποτελείται από δύο δόσεις, η μια ύψους 259 εκατομμυρίων δολαρίων και το 57,5% της αξίας 11 πλοίων της εταιρείας με μέσο όρο ηλικίας 3 ετών. Η δεύτερη δόση θα ανέρχεται στα 201 εκατομμύρια δολάρια και το 57,5% της αξίας 24 των πλοίων της, με μέσο όρο ηλικίας 10,3 ετών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση στα πλαίσια της παρουσίασης των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2017 ήταν 9,8 εκατ. έναντι 14,9 εκατ. για το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Τα συνολικά έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 έφθασαν τα 62,1 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας μια αύξηση 2% σε σύγκριση με τα 60,9 εκατ. δολάρια κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Η αύξηση των συνολικών εσόδων οφείλεται κυρίως στην επέκταση του στόλου της Capital Product Partners, που αντισταθμίζονται εν μέρει από τα χαμηλότερα ναύλα ορισμένων πλοίων της σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Διαβάστε επίσης: H Capital επελέγη ως φιναλίστ στα Διεθνή Βραβεία Lloyd’s List Global Awards 2017

Διαβάστε ακόμα