Δείτε την απομάκρυνση του ναυαγίου Cabrera στην Άνδρο (video)

Βίντεο από την επιχείρηση απομάκρυνσης του ναυαγίου του φορτηγού πλοίου Cabrera, το οποίο προσάραξε και βυθίστηκε στο ελληνικό νησί της Άνδρου στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο η ολλανδική εταιρεία διάσωσης SMIT Salvage και ο Έλληνας συνεργάτης της Megatugs.

Το πλοίο, το οποίο είχε προσαράξει σε απόκρημνη βραχώδη ακτή, έσπασε σε κομμάτια και βυθίστηκε σε βάθος 34 μέτρων. Οι δυο εταιρείες στάλθηκαν για να αφαιρέσουν το πετρέλαιο από το πλοίο και να ανακτήσουν ένα μέρος του φορτίου.

Η ανέλκυση του πρυμναίου τμήματος (μηχανοστάσιο γέφυρα) του φορτηγού πλοίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία στα τέλη Οκτωβρίου. Το συγκεκριμένο κομμάτι του πλοίου ήταν χαλύβδινο και βρισκόταν σε βάθος 35 μέτρων και σε απόσταση 100 μέτρων από την ακτή.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν επίσης για την παρακολούθηση και ενδεχόμενη απομάκρυνση της πρύμνης και του κομματιού που βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας, όπως και του υπόλοιπου φορτίου.

Η γερανογέφυρα πλωτής εξέδρας Taklift 4 της Boskalis χρησιμοποιήθηκε για αυτή την επιχείρησης απομάκρυνσης του ναυαγίου.

Κατά τη στιγμή του συμβάντος, υπήρχαν εννέα μέλη του πληρώματος στο κατασκευής 2007 πλοίο. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς και το πλήρωμα, αποτελούμενο από τέσσερις φιλιππινέζους, τρεις Πολωνούς, έναν Ουκρανό και έναν Λιθουανό υπήκοο, απομακρύνθηκε με ασφάλεια μετά τημ προσάραξη.

Παρακολουθήστε το video από την επιχείρηση απομάκρυνσης του ναυαγίου:

Διαβάστε ακόμα