Ο επικεφαλής της ιδιοκτήτριας εταιρίας του φέρι Sewol που βυθίστηκε τον περασμένο Απρίλιο με περισσότερους από 300 νεκρούς καταδικάστηκε από τα δικαστήρια της Νότιας Κορέας σε δέκα χρόνια φυλακή.
Ο Κιμ Χαν-σικ, πρόεδρος της ναυτιλιακής Chonghaejin κρίθηκε ένοχος για εγκληματική αμέλεια.
Οι ερευνητές της υπόθεσης αποφάνθησαν ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο, γεγονός που συνέβαλε στη βύθισή του.
Την περασμένη εβδομάδα 15 μέλη του πληρώματος καταδικάστηκαν από 5 έως 36 χρόνια φυλακή, ενώ πολλοί στη Νότια Κορέα υποστηρίζουν ότι ο υπεύθυνος της εταιρίας θα έπρεπε τουλάχιστον να λάβει την ίδια ποινή.
Το πλοίο είχε διαμορφωθεί ειδικά για να μπορεί να μεταφέρει περισσότερο φορτίο, κάτι που σημαίνει ότι είχε αλλάξει το κέντρο βάρους του και άρα ήταν πιο εύκολο να αναποδογυρίσει και να βυθιστεί, κάτι που όντως έγινε.
Ακόμα τέσσερα στελέχη της εταιρείας καταδικάστηκαν σε τρία ως έξι χρόνια φυλάκισης για παραπλήσιες κατηγορίες, ενώ δυο άλλοι υπάλληλοι έλαβαν ποινές φυλάκισης με αναστολή.