Δεκτές όλες οι μετεγγραφές των νεοεισαγόμενων σπουδαστών ΑΕΝ

spoudastes_aen_

Tην υλοποίηση του συνόλου των αιτημάτων μετεγγραφών που υπέβαλαν οι νεοεισαγόμενοι σπουδαστές στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού αποφάσισε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να διεκδικήσουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση ως Αξιωματικοί Ε.Ν.

Με την εν λόγω απόφαση, ειδικότερα, εγκρίνονται και τα τετρακόσια δώδεκα (412) αιτήματα μετεγγραφής των νεοεισαγόμενων σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού που στην πλειοψηφία τους αφορούσαν οικονομικούς ή οικογενειακούς λόγους.

Γνώμονα για την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης αποτέλεσε η ανάγκη για συγκράτηση όλων των σπουδαστών εντός της Ναυτικής Εκπαίδευσης, η δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα, καθώς και η οικονομία πόρων του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης, λόγω μεταφοράς σπουδαστών στην εξωτερική φοίτηση. Στο σκεπτικό της απόφασης, παράλληλα, ελήφθησαν υπόψη οι κτιριακές υποδομές και οι εκπαιδευτικές δυνατότητες της κάθε σχολής, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη διατήρηση ικανού αριθμού σπουδαστών στις περιφερειακές Α.Ε.Ν.

Απόφαση μετεγγραφέντων νεοεισαγομένων σπουδαστών ΑΕΝ (πλοιάρχων & μηχανικών) εκπαιδευτικού έτους 2014 – 2015

Διαβάστε ακόμα:

Απόφαση μετεγγραφέντων σπουδαστών ΑΕΝ (πλοιάρχων & μηχανικών) Α (διετών) – Β & Ε εξάμηνων εκπαιδευτικού έτους 2014 – 2015

 

Διαβάστε ακόμα