Δεν προκλήθηκε ρύπανση από την προσάραξη του Marine Stars

marine_star_prosaraxi_ploiou_

Προσάραξη σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες προχθές, του M/V ”MARINE STAR” σημαίας Νήσων Μπαχάμες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της ν. Οινουσσών, με επιβαίνοντες είκοσι (20) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου από τον Πλοίαρχο του ανωτέρω πλοίου, το οποίο είχε καταπλεύσει σε αγκυροβόλιο Οινουσσών με σκοπό την παραλαβή εφοδίων, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου προσάραξε σε ύφαλο της εν λόγω περιοχής, με αποτέλεσμα την πρόκληση βλάβης στο στεγανό σύγκρουσης (fore peak) και την εισροή υδάτων, απολύτως ελεγχόμενη με ιδία μέσα του πλοίου.

Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσαν προς παροχή τυχόν συνδρομής πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ ”ΓΑΛΗΝΗ” Ν.Χ. 768 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ ”ΜΙΧΑΛΗΣ Σ.” Ν.Χ. 259.

Ανωτέρω πλοίο είναι έμφορτο με σιτηρά και φέρει 709 tn fuel oil, 10 tn diesel oil, 8 tn λιπαντικό και 36 tn marine gas oil. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ έχει τεθεί σε ετοιμότητα ο εξοπλισμός απορρύπανσης της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”MARINE STAR” μέχρι την προσκόμιση των προβλεπόμενων βεβαιωτικών – εγγράφων.

Διαβάστε ακόμα