Δεσμεύεται η περιουσία του Γιάννη Αλαφούζου

alafouzos_periousia

Η περιουσία του επιχειρηματία και εφοπλιστή Γιάννη Αλαφούζου δεσμεύτηκε ύστερα από εντολή του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος ερευνά οικονομικές “ανωμαλίες” στους λογαριασμούς του.

Ο Αλαφούζος υπήρξε επικεφαλής της πλοιοκτήτριας τάνκερ Ermis Maritime και είναι γιός του Αριστείδη Αλαφούζου, επικεφαλής της Kyklades Maritime.

O Γιάννης Αλαφούζος βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών καθώς το όνομά του εμφανίστηκε σε λίστα περίπου ενός εκατομμυρίου Ελλήνων φορολογούμενων που πραγματοποιήσαν συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ ανάμεσα στο 2000 και το 2012.

Ο Αλαφούζος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει 50 εκατομμύρια ευρώ γι’ αυτή την χρονική περίοδο, με αποτέλεσμα το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) να προχωρήσει σε δέσμευση της περιουσίας του.

Από τη δημιουργία του το 2015, το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει δεσμεύσει τις περιουσίες εκατοντάδων Ελλήνων πολιτών με μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν έχουν δηλώσει αναλογικά εισοδήματα στην εφορία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Αλαφούζος δήλωσε ότι καλωσορίζει τον έλεγχο και θα συνδράμει στην επίσπευσή του.

“Έχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδα μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Οι μόνες δραστηριότητες που διατηρώ στην Ελλάδα είναι οι επενδύσεις που έχω κάνει στα μέσα ενημέρωσης εδώ και 26 χρόνια και συνεχίζω να κάνω μέχρι σήμερα, καθώς και η συμμετοχή μου τα τελευταία 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό”, αναφέρει στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα