Δεύτερο παγκοσμίως το αγαπημένο των Ελλήνων νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ

Ο στόλος με σημαία της Δημοκρατίας των Νήσων Μάρσαλ (ΔΝΜ) αντιστοιχεί πλέον σε 223.262.177 dwt, γεγονός που καθιστά πλέον το νηολόγιο της ΔΝΜ δεύτερο στον κόσμο σε τόνους νεκρού βάρους.

Εκτός της θέσης τους ως το δεύτερο μεγαλύτερο νηολόγιο παγκοσμίως, η ΔΝΜ αποτελεί επίσης την συνηθέστερη σημαία της ελληνική ναυτιλίας. Η ΔΝΜ κάθε χρόνο κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, καθώς αυτήν τη στιγμή έχει 791 ελληνικά πλοία (σύνολο 62.190.301 dwt) στο νηολόγιό της, εκπροσωπώντας πάνω από 18,9% του συνολικού ελληνόκτητου τονάζ.

“Από τις παραδοσιακές μακρόχρονες συνεργασίες μας με πλοιοκτήτες, και ιδιαιτέρως τις ελληνικές ναυτιλιακές, μέχρι ένα νέο κύμα συνεργασιών με κινεζικές εταιρίες leasing, το νηολόγιο της ΔΝΜ αποτελεί το προτιμώμενο μητρώο για επιχειρήσεις που αναζητούν έναν καινοτόμο και ποιοτικό εταίρο”, δήλωσε ο πρόεδρος της International Registries, Inc. (IRI), Bill Gallagher.

O Θεόφιλος Ξενακούδης, διευθυντής της Worldwide Business Operations και του γραφείου της IRI στον Πειραιά, δήλωσε ότι “εξετάζουμε αναλυτικά κάθε πλοιοκτήτη, διαχειριστή και πλοίο πριν την καταχώρηση στο νηολόγιο της ΔΝΜ, και στη συνέχεια συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε αξιολογήσεις ρίσκου και να διασφαλίζουμε ότι τα πλοία πληρούν τις ποιοτικές προδιαγραφές του νηολογίου μας”.

Επιπλέον, το νηολόγιο της ΔΝΜ έλαβε πρόσφατα προκαταρκτική έγκριση για τη συνέχιση της συμμετοχής του στο πρόγραμμα Qualship 21 της Αμερικάνικης Ακτοφυλακής για το 2017, σηματοδοτώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την 13 συνεχή χρονιά που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Από τον Οκτώβριο του 2016, το νηολόγιο της ΔΝΜ περιλαμβάνει πλέον τον μεγαλύτερο στόλο τάνκερ στον κόσμο, έπειτα από την προσέλκυση τονάζ από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και την Ασία.

Σύμφωνα με το νηολόγιο, ο στόλος τάνκερ του αντιστοιχεί σε 44,6 εκ. τόνους μικτού βάρους (gt), ενώ ο συνολικός του στόλος ανέρχεται στα 137,9 εκ. gt, με μέση ηλικία πλοίων 8,7 χρόνια.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα της κατάταξης:

Διαβάστε ακόμα