«Διαλύουν το ΝΑΤ, κατακρεουργούν τα εργασιακά και τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών, των εργαζομένων»

elliniki_aktoploia_Σε συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ στις 05/01/2016, καταδίκασε το σχέδιο – έκτρωμα για το ασφαλιστικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ΔΝΤ, εντάσσεται στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του.

Το Δ.Σ αποφάσισε την οργάνωση του απεργιακού αγώνα ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο, σε συντονισμό και κοινή δράση με το υπόλοιπο ταξικό εργατικό – λαϊκό κίνημα. Συζητήθηκε το σχέδιο νόμου που διαλύει το ΝΑΤ και το εντάσσει στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), διευρύνει την «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, κατακρεουργώντας τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΠΑΝΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.

Συμμετέχουμε μαζικά – δυναμικά στη παράσταση διαμαρτυρίας των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 8 Γενάρη στις 12 πμ. στο Υπουργείο Εργασίας. Προσυγκέντρωση ναυτεργατών στις 11:30π.μ στην πλατεία Κλαυθμώνος και το Σάββατο 9 Γενάρη σε πικετοφορία με συγκέντρωση στις 11π.μ στο ΕΚΠ. Να μην τους αφήσουμε να διαλύσουν τη ζωή μας.
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ

Το σχέδιο νόμου είναι ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, περιλαμβάνει:
— Νέα μείωση των συντάξεων, μέσω του υπολογισμού τους με ακόμα πιο δυσμενείς όρους.
–Επέκταση των μειώσεων και στις ήδη αποδιδόμενες συντάξεις, μέσω του επανυπολογισμού τους.
–Κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.
— Αύξηση των εισφορών των εργαζομένων και για τις επικουρικές συντάξεις.
–Νέες ενοποιήσεις Ταμείων. Στο νέο φορέα που θα ονομάζεται Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), θα ενταχθούν σταδιακά από την 1/1/2016 όλοι οι υφιστάμενοι φορείς κύριας κοινωνικής ασφάλισης (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ–ΜΜΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ), με παραπέρα συρρίκνωση των παροχών για όλους.
— Κατάργηση του ΕΚΑΣ, εξαΰλωση των εφάπαξ που απέμειναν.
–Θεσπίζεται Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας των Ασφαλιστικών Οργανισμών, καθώς και Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων Διευρυμένου Σκοπού Ασφαλιστικών Οργανισμών, με σκοπό την λεηλασία της ακίνητης και κινητής περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, που δημιουργήθηκε με το αίμα και των ιδρώτα των ασφαλισμένων τους.

ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ‘ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ

Η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου γεννάει τη φτώχια, την ανεργία, τους πολέμους, την προσφυγιά.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ
ΜΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε ακόμα