Το MV Mekhanik Yartsev έλαβε βοήθεια από την Βρετανική ακτοφυλακή, έπειτα από ατύχημα που σημειώθηκε την Τρίτη. Το ρώσικο φορτηγό πλοίο είχε χάσει 30 πακέτα εμπορεύματος λόγω κακοκαιρίας γύρω στις 1 πμ. και είχε αποκτήσει σημαντική κλίση, ενώ βρισκόταν περίπου 20 μίλια νότια του Worthing.
Τα πακέτα εμπορεύματος 3-4 κυβικών μέτρων το καθένα περιείχαν ξυλεία αλλά έσπασαν με αποτέλεσμα να επιπλέουν μεμονωμένες σανίδες στην επιφάνεια. Το πλοίο αγκυροβόλησε έξω από το λιμάνι του Portsmouth εντός του Solent, και το 13μελές πλήρωμα είναι ασφαλές και χωρίς απώλειες.
Τα σχέδια των αρχών να μετακινηθεί το πλοίο στο Southampton την νύχτα της Τρίτης αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας. Την Τετάρτη το λιμάνι του Southampton έκανε προετοιμασίες για την άφιξη του πλοίου σε ξηρή αποβάθρα αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων και του γεγονότος πως το πλοίο είναι σταθερό, αποφασίστηκε να μείνει αγκυροβολημένο μέχρι την Πέμπτη εν αναμονή καλύτερου καιρού.
Τελικά κανονίστηκε η μετακίνηση του πλοίου με την δική του μηχανή και με βοήθεια απο ρυμουλκό στο λιμάνι του Southampton όπου θα αφαιρούνταν το φορτίο του.
Το πλοίο βάρους 2,650 dwt βρισκόταν στον δρόμο από την Riga στο Warrenpoint της Ιρλανδίας όταν απέκτησε την κλίση.