Δύο καραβάκια στη γραμμή Περαία – Θεσσαλονίκη

ai_giorgis_sti_grammi_peiraia_thessaloniki_

Με δύο καραβάκια πραγματοποιείται από σήμερα η πιλοτική θαλάσσια συγκοινωνία καθώς έφτασε στη Θεσσαλονίκη και ο «Άη Γιώργης» που ξεκίνησε δρομολόγια για να ενισχύσει τον «Κωσταντή» που πραγματοποιεί ταξιδάκια στον Θερμαϊκό από τις 19 Μαΐου.
Με την ένταξη του «Αη Γιώργη» στο εγχείρημα, τα δρομολόγια θα γίνονται πλέον ανά ώρα προκειμένου να διευκολυνθεί το κοινό.

Σύμφωνα με τον πλοιοκτήτη Μανώλη Κάιλα, παρόλο που το κοινό δεν γνώριζε την ώρα του δρομολογίου, τριάντα άτομα επιβιβάστηκαν στον «Αη Γιώργη» για το πρώτο του ταξίδι στον Θερμαϊκό Κόλπο ενώ εκτιμάται ότι τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα εξομαλυνθεί ως προς την πληρότητα των δρομολογίων. Την ίδια στιγμή τοποθετούνται ενημερωτικές πινακίδες για τα νέα δρομολόγια στα σημεία επιβίβασης και αποβίβασης των επιβατών.

Η άφιξη του δεύτερου πλοίου είχε καθυστερήσει λόγω καιρικών συνθηκών ενώ η κίνησή του στο εξής θα καθορίσει και το αν υπάρξει και τρίτο πλοιάριο στη γραμμή. Τα πλοία θα διανυκτερεύουν το ένα στην Περαία και το άλλο στη Θεσσαλονίκη. Τα πρώτα δρομολόγια κάθε μέρα θα γίνονται στις 9.30 το πρωί από Θεσσαλονίκη και στις 8.30 από την Περαία ενώ στις 9 με 9.30 το βράδυ θα ξεκινούν τα τελευταία δρομολόγια και από τους δύο «σταθμούς».

portnet.gr

Διαβάστε ακόμα