Δύο νέα πλοία προστίθενται στον στόλο της TEN

ten_leontios

Η Ελληνική ναυτιλιακή Tsakos Energy Navigation (TEN) παρέλαβε δύο νέα πλοία, το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου aframax Leontios H και το πλοίο μεταφοράς LNG Maria Energy.

Tα δύο πλοία παραδόθηκαν από τα ναυπηγεία Daewoo Mangalia Heavy Industries και Hyundai Heavy Industries αντίστοιχα και έχουν ήδη ναυλωθεί από μεγάλες εταιρίες.

Το Leontios H έχει ναυλωθεί με συμφωνία μακράς διαρκείας από Βορειο-Ευρωπαϊκή ναυτιλιακή και αναμένεται να αποφέρει αποφέρει ακαθάριστα έσοδα πάνω από 100 εκ. δολ. Το Leontios H είναι το τρίτο πλοίο σε ένα σύνολο 9 aframax τάνκερ που έχουν κλείσει συμφωνίες μακροχρόνιας ναύλωσης σε υψηλές τιμές, σύμφωνα με την ΤΕΝ.

“Με την παράδοση του πλοίου Leontios H, η TEN βρίσκεται πλέον στο μέσον του προγράμματος απόκτησης 15 πλοίων. Με τα επιπλέον οκτώ τάνκερ που είναι προγραμματισμένο να παραλάβει κατά τα επόμενα πέντε τρίμηνα, αναμένεται να ενισχύσει τα έσοδα της κατά τουλάχιστον 720 εκ. δολάρια”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΤΕΝ Γιώργος Σαρόγλου.

Η ναύλωση του πλοίου Maria Energy, το οποίο έχει χωρητικότητα 174.000 cbm και είναι εξοπλισμένο με tri-fuel diesel electric (TFDE) σύστημα πρόωσης, είναι χρονικής διάρκειας τουλάχιστον 18 μηνών και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία χρόνια. Σύμφωνα με την εταιρία, η συμφωνία αυτή μπορεί να αποφέρει στην TEN ακαθάριστα έσοδα πάνω από 70 εκ. δολάρια.

“Με την παράδοση και τη ναύλωση των πλοίων Maria Energy και Neo Energy, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της συμμετοχής της TEN στον τομέα των LNG και ως εκ τούτου η εταιρία βρίσκεται πλέον σε θέση να διευρύνει τις δραστηριότητές της”, συμπλήρωσε ο κ. Σαρόγλου.

Ο στόλος της ΤΕΝ αποτελείται από 65 πλοία double-hull (διπλού τοιχώματος) και περιέχει τάνκερ μεταφοράς αργού πετρελαίου, product tankers και πλοία μεταφοράς LNG, έχοντας συνολική χωρητικότητα 7,2 εκ. dwt.

Όλα τα νεότευκτα τάνκερ της ΤΕΝ, εκτός από το εναπομείναν VLCC Hercules, έχουν κλείσει συμφωνίες ναύλωσης μακράς διάρκειας.

Διαβάστε ακόμα