Δυο νεκροί και δυο τραυματίες από έκρηξη σε φορτηγό πλοίο


Δύο ναυτικοί πέθαναν μετά από έκρηξη στο νηολογημένο στις Νήσους Μάρσαλ πλοίο Tamar, ενώ δύο ακόμη υπέστησαν τεράστια εγκαύματα και χρειάζονται άμεση ιατρική φροντίδα, ο κυβερνήτης του πλοίου ανέφερε στους παρατηρητές στο κέντρο διοίκησης του Λιμενικού Σώματος των ΗΠΑ.

Το περιστατικό συνέβη στην αποθήκη του μήκους 190 μέτρων πλοίου της σλοβένικης εταιρείας Splošna Plovba περίπου στις 7 π.μ., την Δευτέρα 24 Απριλίου. Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου εκείνη τη στιγμή έπλεε περίπου 1.300 μίλια ανοιχτά της ακτής του Cape Cod.

Από την έκρηξη πέθανε ακαριαία ένα μέλος του πληρώματος, ενώ ένας ακόμα με σοβαρά εγκαύματα απεβίωσε μετά από λίγο. Η πυρκαγιά που προκλήθηκε από την έκρηξη έσβησε, χωρίς να έχει διελευκανθεί η αιτία του συμβάντος.

Το Λιμενικό των ΗΠΑ ανέφερε ότι η πυρκαγιά δεν άγγιξε το μηχανοστάσιο του χωρητικότητας 56.600 dwt πλοίου και έτσι το πλήρωμα συνέχισε την αποστολή του προς τις Αζόρες της Πορτογαλίας. Το τελευταίο λιμάνι που είχε σταματήσει πριν το ατύχημα ήταν η Βαλτιμόρη.

Μέσα σε δύο ώρες από το ατύχημα, προσγειώθηκε στο πλοίο ομάδα αερο-διάσωσης από αεροσκάφος της Εθνικής Φρουράς, που έφερε μαζί της δύο μικρά σκάφη και προηγμένο εξοπλισμό διάσωσης. Παρέμειναν στο πλοίο για την παροχή πρώτων βοηθειών στα τραυματισμένα μέλη του πληρώματος, μέχρι τη νοσηλεία τους στην στεριά. Επίσης, το Λιμενικό του Καναδά απέστειλε δύο πολεμικά πλοία με ιατρικό προσωπικό.

Το λιμενικό της Πορτογαλίας σχεδίαζε την εκτόξευση ενός ελικοπτέρου για τη μεταφορά των τραυματισμένων μελών του πληρώματος στην Πόντα Ντελγάδα, εντός 24 ωρών.

Διαβάστε ακόμα