Δυο πειρατικά χτυπήματα αυτή την εβδομάδα

peiratiki_epithesi_se_ploio_

Δύο αναφορές υπήρξαν αυτήν την εβδομάδα για πιθανές πειρατικές επιθέσεις ενάντια σε δεξαμενόπλοια στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη στις 23 Μαρτίου. Ένα χωρίς όνομα χημικό δεξαμενόπλοιο έπλεε με μεγάλη ταχύτητα στην Ερυθρά Θάλασσα. Το δεξαμενόπλοιο προσεγγίστηκε στις 6:30 π.μ. (τοπική ώρα) στη θέση 13 ° 18 ‘, 042 ° 52’E από πέντε μικρά σκάφη, στο καθένα από τα οποία βρίσκονταν τρεις άνδρες.

Βλέποντας τους υπόπτους, ο πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου χτύπησε τον συναγερμό, ενεργοποίησε τις πυροσβεστικές αντλίες και η ομάδα ασφαλείας του πλοίου ανέλαβε τις θέσεις της. Έριξαν μια ρουκέτα προς τους πειρατές και έδειξαν τα όπλα τους. Οι ύποπτοι γύρισαν σε αντίθετη κατεύθυνση τις λέμβους τους και εγκατέλειψαν την επίθεση.

Στις 26 Μαρτίου, ο πλοίαρχος ενός άλλου δεξαμενόπλοιου ανέφερε ότι το σκάφος του κυνηγήθηκε από ύποπτους για πειρατές. Ο αριθμός των ανδρών ήταν ακαθόριστος και έπλεαν σε έξι λέμβους. Το περιστατικό συνέβη στη θέση 13.16.00 Ν, Ε. 042.57.00.

Την Πέμπτη, μια ομάδα από εννέα Σομαλούς, που κατηγορούνται για πειρατεία, επαναπροωθήθηκαν στο Puntland της Σομαλίας από τις Σεϋχέλλες. Θα εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους στις φυλακές Garowe. Οι Σομαλοί καταδικάστηκαν για πειρατεία από δικαστήριο των Σεϋχέλλων σε ποινή 7 ως 24 ετών.

Ο αρχιφύλακας των φυλακών του Puntland Ali Nur, δήλωσε ότι θα αντιμετωπιστούν καλά μέχρι να εκτίσουν τις ποινές τους.

somaloi_peirates_

Pitates

Διαβάστε ακόμα