Δυο πλοία θύματα της παγοθύελλας στις ΗΠΑ

50f0802b981f8b27cf189d12a2835faf

Το Arthur M. Anderson, ένα αυτοεκφορτούμενο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου με μήκος 234 μέτρα, αναφέρθηκε ότι κόλλησε στον πάγο στη λίμνη Erie στ’ ανοιχτά του Conneaut στο Οχάιο. Το πλοίο είχε παγιδευτεί στο πάχους 1,5 ως 3 μέτρων πάγο λίγο έξω από το λιμάνι, καθώς προσπαθούσε να πάει πίσω στο χειμώνα καταφύγιο του στο Sturgeon Bay του Ουισκόνσιν.

Το μήκους 43 μέτρων κότερο του Λιμενικού των ΗΠΑ (USCG) Bristol Bay πλήχθηκε επίσης από τον πάγο εκεί κοντά. Το Bristol Bay ήταν έξω από την Ashtabula καθ ‘οδόν προς το Κλίβελαντ, για διαδικασίες ανεφοδιασμού πριν κατευθυνθεί προς τα πίσω για να βοηθήσει το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου. Το παγοθραυστικό, όμως, ξόδεψε αρκετές ημέρες στη μάχη με τον πάγο και τελικά άρχισε να εξαντλείται από τρόφιμα. Το Λιμενικό αναγκάστηκε να στείλει ένα ελικόπτερο για να ρίξει τρόφιμα στο πλοίο.

Το μήκους 71 μέτρων παγοθραυστικό του Λιμενικού του Καναδά (CCG) Griffon κλήθηκε να παράσχει βοήθεια τόσο στο κότερο όσο και στο φορτηγό-πλοίο. Εκείνη τη χρονική στιγμή το παγοθραυστικό βρισκόταν σταθμευμένο στο Prescott του Οντάριο. Η αποστολή του Griffon ήταν να βοηθήσει το Bristol Bay να απελευθερωθεί και στη συνέχεια να ανοίξει δρόμο με κατεύθυνση το Κλίβελαντ. Μετά από αυτό, θα συνέχιζε να ανοίγει δρόμο προς το Conneaut, προκειμένου να απελευθερώσει με επιτυχία το Arthur M. Anderson.

a2cc06615ba79d0121c6ec60d7f1ce30

Διαβάστε ακόμα