Δυο προσαράξεις από την κακοκαιρία στη Φλόριντα [pics+vid]

duo_prosaraxeis_apo_tin_kakokairia_sti_florinta_

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού στη Φλόριντα έχουν καλεστεί σε δυο περιστατικά προσάραξης φορτηγίδων μέσα σε λίγα 24 ώρα.

Την Τρίτη, μια φορτηγίδα μήκους 55 μέτρων διαχωρίστηκε από το ρυμουλκό της και προσάραξε στο Anna Maria Island της Florida. Το περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί.

Το Λιμενικό έλαβε ένα σήμα από την διαχειρίστρια εταιρεία του ρυμουλκού Abe H ότι είχε δυσκολίες να το οδηγήσει λόγω της κακοκαιρίας, ότι δεν ήταν σε θέση να ελέγξει τις δύο φορτηγίδες που σέρνονταν από το Abe H.

Το Λιμενικό απέστειλε ένα μήκους 26 μέτρων σκάφος περιπολίας των Ακτών βάρκα και ένα μήκους 14 μέτρων διασωστικό σκάφος, στην περιοχή για βοήθεια. Εν τω μεταξύ, ο διαχειριστής του ρυμουλκού κατάφερε να επανασυνδέσει τη μία από τις φορτηγίδες, αλλά ενώ προσπαθούσε να αποκτήσει τον έλεγχό και της δεύτερης, το σχοινί έσπασε και η δεύτερη φορτηγίδα άρχισε να παρασύρεται από τα κύματα. Τελικά προσάραξε στην παραλία Anna Maria Island.

Ο διοικητής του τομέα, ο καπετάνιος Greg Case, δήλωσε: “Ήταν επιτακτική ανάγκη να αφαιρέσουμε με ασφάλεια τη προσαραγμένη φορτηγίδα προτού προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην παραλία ή μετατραπεί σ’ ένα μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα. Είμαι πολύ περήφανος για όλα τα σκάφη που ανταποκρίθηκαν πολύ γρήγορα για να εξασφαλίσουν ότι η φορτηγίδα ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια”.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για περιβαλλοντική ρύπανση ή τραυματισμούς.

Λιγότερο από 24 ώρες μετά το πρώτο περιστατικό, το Λιμενικό Σώμα έλαβε σήμα για μια δεύτερη προσαραγμένη φορτηγίδα. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή, μια φορτηγίδας μήκους 43 μέτρων παρασύρθηκε στην παραλία κοντά στο Casa del Mar.
“Παρακολουθούσαμε τη φορτηγίδα όλη τη νύχτα, δήλωσε ο υπαξιωματικός του λιμενικού Eric Garza”, “Ήταν αγκυροβολημένη περίπου μισό μίλι από την ακτή. Ήμασταν προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να αρχίσει να παρασύρεται και μόλις το έκανε, θα αναπτυσσόταν βοήθειας έκτακτης ανάγκης μας για να εκτιμήσει την κατάσταση”.

duo_prosaraxeis_apo_tin_kakokairia_sti_florinta__

duo_prosaraxeis_apo__tin_kakokairia_sti_florinta_

duo__prosaraxeis_apo_tin_kakokairia_sti_florinta_

Διαβάστε ακόμα