Δύο τραυματίες από έκρηξη σε πλοίο της Polaris Shipping


Δύο Φιλιππινέζοι ναυτικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας έκρηξης στο μεταλλευματοφόρο πλοίο Stellar Young της νοτιοκορεάτικης Polaris Shipping.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο του χωρητικότητας 250.000 dwt πλοίου τύπου VLOC, ενώ βρισκόταν υπό συντήρηση σε αποβάθρα στο Gwangyang της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η ακριβής αιτία του συμβάντος δεν έχει γίνει γνωστή.

Τα τραυματισμένα μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι τραυματισμοί ήταν ελαφροί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία AIS της Marine Traffic, το Stellar Young αναχώρησε από το λιμάνι του Gwangyang αργά το βράδυ της Κυριακής αυτή τη στιγμή πλεέι προς το λιμάνι της Αυστραλίας Hedland.

Η συγκεκριμένη έκρηξη είναι η τελευταία σε μια σειρά ατυχών περιστατικών για την Polaris Shipping. Νωρίτερα μέσα στο 2017, το VLOC της ίδιας εταιρείας Stellar Daisy βυθίστηκε στο Νότιο Ατλαντικό, περίπου 3.700 χιλιόμετρα από την Ουρουγουάη, μαζί με 22 μέλη πληρώματος του.

Το κατασκευής 1993 πλοίο μετέφερε οκτώ κορεάτες και δεκαέξι Φιλιππινέζους ναυτικούς. Δύο από τους ναυτικούς διασώθηκαν την 1η Απριλίου, μια ημέρα αφότου το πλοίο έστειλε ένα σήμα κινδύνου στην Polaris Shipping που ανέφερε ότι το πλοίο έμπαζε νερά.

Διαβάστε ακόμα