Δραματική διάσωση γυναίκας από δεξαμενόπλοιο (video)

Σε μια δραματική και έγκαιρη επιχείρηση διάσωσης, η ακτοφυλακή των ΗΠΑ κατάφερε να διασώσει με επιτυχία μια 43χρονη γυναίκα από ένα δεξαμενόπλοιο που χρειαζόταν άμεση ιατρική βοήθεια. Το πλοίο βρισκόταν 55 μίλια νότια του Lake Charles στη Λουιζιάνα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν η ακτοφυλακή έλαβε κλήση κινδύνου από έναν άνδρα που βρισκόταν σε ένα σκάφος αναψυχής μήκους περίπου 6 μέτρων. Ο άνδρας ανέφερε ότι η σύζυγός του έπασχε από συμπτώματα θερμοπληξίας και χρειαζόταν άμεση ιατρική βοήθεια.

Αναγνωρίζοντας την επείγουσα σημασία της κατάσταση, οι ακτοφυλακή εξέδωσε αμέσως μια επείγουσα θαλάσσια ενημέρωση μέσω του καναλιού 16 στο VHF. Η εκπομπή του επείγον μηνύματος ελήφθη από το πλήρωμα του δεξενόπλοιου Stolt Perseverance, το οποίο έσπευσε γρήγορα στο σημείο.

Το Stolt Perseverance, πλησίασε το σκάφος αναψυχής και κατάφερε μα το προσδέσει με επιτυχείς δίπλα του. Η γυναίκα που είχε ανάγκη μεταφέρθηκε προσεκτικά και με ασφάλεια στο πλοίο. Ευτυχώς, το Stolt Perseverance διέθετε γιατρό, ο οποίος φρόντισε αμέσως να δώσει τις πρώτες ιατρικές βοήθειες στην γυναίκα.

Ταυτόχρονα, η ακτοφυλακή του Χιούστον ξεκίνησε την επιχείρηση medevac για να μεταφέρει στο νοσοκομείο τη γυναίκα. Ένα άρτια εκπαιδευμένο πλήρωμα ελικοπτέρου MH-65 Dolphin στάλθηκε γρήγορα στο σημείο. Μόλις έφτασε στην τοποθεσία, το πλήρωμα του ελικοπτέρου εκτέλεσε μια ακριβή και τολμηρή επιχείρηση medevac.

Με επιδεξιότητα και ακρίβεια, ανέβασαν την ταλαιπωρημένη γυναίκα και τη μετέφεραν προσεκτικά στο αεροδρόμιο Chennault.

Στο αεροδρόμιο, το προσωπικό των τοπικών ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης περίμενε να υποδεχθεί τη γυναίκα. Δεν έχασαν χρόνο αναλαμβάνοντας τη φροντίδα της και παρέχοντας γρήγορη μεταφορά σε ένα κοντινό νοσοκομείο, όπου θα μπορούσε να λάβει περαιτέρω ιατρική φροντίδα και θεραπεία που χρειαζόταν επειγόντως.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση της γυναίκας που διασώθηκε είναι σταθερή, χάρη στις αξιοσημείωτες προσπάθειες του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου και της ακτοφυλακής των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα